Elhunyt Boldizsár Miklós író, dramaturg

Az Ezredforduló című, az István, a király rockopera alapjául szolgáló drámának a szerzőjét augusztus 2-án érte a halál.
2003.08.05 17:55, Forrás: MTI

Életének 59. évében elhunyt Boldizsár Miklós író, dramaturg - tudatta a Zikkurat Színpadi Ügynökség kedden az MTI-vel. Az Ezredforduló című, az István, a király rockopera alapjául szolgáló drámának a szerzőjét augusztus 2-án érte a halál - mondta el Rosta Mária, az ügynökség produkciós vezetője. Boldizsár Miklós 1945. március 13-án született Budapesten.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen magyar-francia szakos tanári diplomát szerzett. 1971-ben a Magyar Televízió dramaturgja lett. Nevéhez több színpadi bemutató fűződik: a Szerelmesek a város felett, a Hérosztratosz, illetve A hős című darab.

Az író a közelmúltban még részt vehetett az István, a király rockopera pulai, majd csíksomlyói nagy sikerű premierjén, de már nem élhette meg az 1983. évi magyarországi ősbemutató augusztus 20-i húsz éves jubileumát. Boldizsár Miklóst a Zikkurat Színpadi Ügynökség saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.