Június 15-én történt - Lesz ez még így se!

Megszületett Los Angeles-ben Helen Hunt Oscar-díjas amerikai színésznő. Ismertebb filmjei: Lesz ez még így se! - Oscar-díj (1998),Twister; Only You; Távol az otthontól; A Jade skorpió átka; X program; A bosszú íze; Hullámvasút.
2007.06.15 11:43, Forrás: ezenanapon.hu - premierpark.hu

Helen Hunt 1963. június 15-én született Los Angelesben. Apja ismert színházi rendező, így nem véletlen, hogy Helen már hatévesen úgy döntött, színésznő lesz. Kilencéves korában már színitanulmányokat folytatott, ügynöke is volt. Többször szerepelt a The Mary Tyler Moore Show-ban, és más tévésorozatokban, többek között A padlásszoba hercegnőjében. Ezután a népszerű St. Elsewhere széria következett, majd New Yorkban színpadra is lépett. Játszott a The Taming of the Shrew és az Our Town című darabokban, de nehéznek találta a színházi munkát, mivel megszokta a tévészerepeket.

Első filmje az Előre a múltba volt, amelyben Nicolas Cage és Kathleen Turner lányát alakította, az 1992-es Tánc a vízenben nyújtott alakítására a kritikusok is felfigyeltek, partnere, Eric Stoltz pedig azt mondta róla, hogy Helen a showbiz legkeményebben dolgozó alakja. Hihetetlen munkabírása egyre több filmszerepet hozott számára, a Twister a filmtörténet egyik legnagyobb bevételét hozó mozija lett, s a Jan De Bont rendezte filmben nyújtott alakításáért megkapta a legjobb színésznőnek járó Blockbuster-díjat, míg a Lesz ez még így se! című filmben - amelyért Oscar-díjat kés Golden Globe-t kapott - partnere, Jack Nicholson is csodálta Helen beleérző képességét. Igaz, a szerepet először Holly Hunternek kínálták fel, de ez cseppet sem zavarta a színésznőt, aki megint csak bizonyítani akart. Nem hagyott fel a tévés szerepléssel sem, a Mad About Youban Jamie Buchman figurájának megformálásáért négy alkalommal is Emmy-díjjal jutalmazták. A sorozat olyan sikeres lett, hogy az 1999-es epizódokért Hunt és Paul Reiser darabonként egymillió dollárt kapott.

1986-ban Helen az X tervezet forgatása során beleszeretett Matthew Broderickbe, majd mikor két év múlva a kapcsolat véget ért, többekkel is randevúzgatott, végül Hank Azaria színész mellett kötött ki, aki többek között a Simpson-családban Moe hangja, míg a sorozatban vendégszereplő Helen éppen az ő barátnőjét szólaltatta meg. 1999-ben össze is házasodtak, de 2000. decemberében Hunt beadta a válókeresetet. Újabban Mind gyakrabban tűnik fel Kevin Spaceyvel, akihez már nem csak munkakapcsolat fűzi...

2000-ben Tom Hanks partnereként a Számkivetett című produkcióban tűnt fel, Richard Gere barátnőjét alakította a Dr. T. és a nők című Robert Altman rendezte moziban, játszott a Mi kell a nőnek? című filmben Mel Gibson oldalán, és A jövő kezdetében Kevin Spaceyvel.
Régi barátja Anthony Edwards, akivel minden évben együtt tölti a hálaadás napját.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Helen Hunt, a rendes nő

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.