Díjak a Szécsi Pál emlékéért tevőknek: igaz meghatottság képeken

Nagyszabású rendezvényen köszönték meg Szécsi Pál testvérei a bátyjuk emlékéért tett erőfeszítéseket a hazai kulturális élet kiválóságainak Nádas Györgytől Lévay Balázson át Sváby Andrásig.
2007.05.31 14:23, Forrás: redlemon


A díjátadó képeiképgaléria

Teltház előtt zajlott a Szécsi Pál Alapítvány első díjátadó ünnepséggel és színházi bemutatóval egybekötött rendezvénye az Aranytíz Művelődési Központban. Az Alapítvány által díjazott közismert személyiségek mellett más hírességek is kíváncsiak voltak a gálára, így Albert Györgyi, Tallós Rita és a Máté - Bárdos házaspár is tiszteletét tette a jeles eseményen.

Szécsi Pál testvérei találták ki, hogy öccsük emlékének ápolása hivatalos formát öltsön. Katalin és az Amerikában élő Mária már évek óta fontolgatják, hogy imádott testvérük emléke előtt ily módon tisztelegjenek, az ötlet viszont most érett meg arra, hogy cselekedjenek is. Az alapítvány kuratóriumának tagjait a Szécsi Pál című darab szereplői közül választották ki. A kuratórium elnöke: Gergely Róbert, a darab főszereplője, további tagok a Domján Editet alakító, Radó Denise és a Szécsi Katit játszó Maronka Csilla.

Szécsi Katalin már a rendezvény előtt bejelentette, hogy a díjátadón óriási meglepetés várható. Tartotta is a szavát, s meglepetésként Sváby Andráson túl mindenkit díjazott, aki valaha is tett Szécsi Pál emlékének ápolásáért. A díjazottak, így Gergely Róbert, Nádas György, Józsa Imre, Borbáth Ottília, Radó Denise, Maronka Csilla, a Palika című könyv kiadásában közreműködők és az MTV műsorvezetője, Lévay Balázs könnyekig hatódva vették át az elismerést. Az Alapítvány nevében Szécsi Katalin az Europa Recordsnak is megköszönte, hogy igen nagy munkával felkutattak egy DVD-re való anyagot Szécsi Pál életéből, s így megszülethetett az "Im memoriam Szécsi Pál" című lemez.

Sváby Andrásnak barátai is gratuláltak a megtisztelő díjhoz, így Albert Györgyi, Máté Krisztina és Bárdos András is megjelent a rendezvényen. Albert Györgyi könnyeit törölgette az előadás után, s csak annyit mondott Gergely Róbert alakítása után: "Nem is tudom, melyik férfit szeretem jobban. Azt hiszem, Szécsi Pált és az őt játsszó Gergely Robit is egyszerűen imádom."

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Sváby András kapta az első Szécsi Pál díjat Szécsi Katalin: Palika (második, bővített kiadás) Film készül Szécsi Pálról

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.