A víz ragadta el Bertók Lajos színészt - alig 40 évet élt

A Budapesti Kamaraszínház színművésze tragikus hirtelenséggel - a Dunában fürdés közben - hunyt el. Bertók Lajost a színház saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.
2006.07.12 12:14, Forrás: terasz.hu

Bertók Lajos baráti társasággal Luppa szigeten keresett enyhülést a kánikulában. Készült újabb feladatára a Budapesti Kamaraszínházban, ahol a következő évadban Tordy Géza rendezésében a Félkegyelmű főszerepét bízták rá. Szűcs Miklósnak, a színház igazgatójának tájékoztatása szerint, Bertók Lajos fürdés közben a Dunában hirtelen elmerült, testét pár méterrel lejjebb adta vissza a víz.

Bertók Lajos 1966. május 1-én született Debrecenben. A Színház- és Filmművészeti Főiskolára 1985-ben vették fel. A főiskola elvégzése után játszott a Debreceni Csokonai Színházban, a Szegedi Nemzeti Színházban, és az Egri Gárdonyi Géza Színházban. 2004-ben Jászai Mari-díjat kapott. Az utóbbi évadokban a Budapesti Kamaraszínházban vált a társulat meghatározó személyiségévé.

Főbb színházi szerepei:
Hamlet, dán királyfi (Hamlet, dán királyfi),
Harold és Maude (Harold),
Világtalanok (Apa),
Egy őrült naplója (Popriscsin),
Bűn és bűnhődés a rácsok mögött (Amper, Raszkolnyikov).

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.