Musical, jazz, vígjáték és tánc a Szabad Tér első napjainak kínálatában

Premierrel nyitja idei szezonját a Szabad Tér Színház, hiszen 2006. június 10-én, szombaton este bemutatóként kerül színre A muzsika hangja című musical a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
2006.06.08 08:59

A margitszigeti színpad június 16-án, pénteken este a XI. Duna Karnevál színes, táncos forgatagával nyitja kapuit. A Városmajorban június 21-től szerda esténként világszínvonalú jazz koncerteknek tapsolhatnak, a könnyedebb műfajok kedvelőit pedig Nóti Károly Szeressük egymást! című klasszikus komédiája várja.

A közkedvelt musical, A muzsika hangja új színrevitelben látható 2006. június 10-től a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Von Trapp kapitányt Kaszás Attila alakítja, s Mária Reiner apácanövendéket június 10-én, augusztus 22-én és 23-án Siménfalvy Ágota, június 11-én, 17-én és 18-án pedig Kékkovács Mara kelti életre.

A darab rendezője, Éry-Kovács András a következőképpen vélekedik a muzsika életmentő energiájáról: "Régóta tudjuk, érezzük, olykor tudatosan alkalmazzuk a zene gyógyító erejét. Régóta észleljük és élvezzük a színház zenében feloldó energiáját. Különös, bár természetes képződmény tehát a szövegből, dalból, táncból és zenéből álló színházi műfaj: a musical. Erősen felszabadít, és gondosan elandalít. No és a gyerekek. Hét gyerek egy családban, micsoda káosz és rosszaságok sorozata! Anya nélkül, jól irányzott apai szigorral fűszerezve.

És akkor jön Mária, a boldogságos, éneklő Mária, és megzabolázza a zord, szeretet nélküli életet. Természetesen a dal és a zene erejével. Oly csodásan énekel és oly boldoggá lesz mindenki körülötte, amint az lenni illenék ebben a zenétől áradó vidám és összhangzó családban.

És mindenik gyerek külön-külön és együtt a muzsika hangjain rohan az új, jobb világ felé. "

A musical-bemutatót követően június 21-től elindul az öt koncertből álló jazz-szerdák sorozata is a Városmajorban, a nyitókoncerten a Cornelio Tutu Band zenél. A zenekarvezető, gitáros, Cornelio Tutu három esztendővel ezelőtt alapított zenekarába igyekezett a legkiválóbb hazai muzsikusokat összegyűjteni. Csomós Ferenc dobos Pege Aladár együttesében játszott négy évig, Perger Guszty az egyik legtöbbet foglalkoztatott pop-kongás, Oláh Zoltán billentyűs és Oláh Péter basszusgitáros pedig a Trio Acoustic nevű jazz zenekarral már nyolc lemezt készített. A Cornelio Tutu Band a budapesti klubok mellett rendszeresen szerepel hazai és külföldi fesztiválokon.

A Szabad Tér Színház ezt követően egy Nóti Károly-vígjátékra, a Szeressük egymást! című darabra várja az érdeklődőket, június 23-án és 24-én este, a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A Karinthy Színház előadásában színre kerülő kétrészes produkció szerepeit Csonka András, Nyertes Zsuzsa, Dózsa László, Oszter Sándor, Straub Dezső, Rátonyi Hajni, Sztankay István és Balázs Andrea kelti életre, s a vígjáték rendezője Karinthy Márton.

A Szabad Tér Színház másik helyszínén, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon június 16-án a XI. Duna Karnevál kerül színre. Az első részben , többek között görög, olasz, lengyel és mexikói együttesek igazi nemzetközi tánckarnevált varázsolnak elénk, a szünetet követően pedig a Magyar Állami Népi Együttes és a BM Duna Művészegyüttes tánckoncertjét, a Táncos magyarokat adják elő. A darab rendező-koreográfusa Mihályi Gábor, az est rendezője pedig Mucsi János.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Mária evangéliuma, A muzsika hangja a 2006-os nyári fesztiválon

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.