Történelmi Legyen Ön is milliomos - elvitték a 40 milliót!

Elkelt a Legyen Ön is milliomos című műveltségi vetélkedő negyvenmilliós fődíja az RTL Klub kereskedelmi csatorna hétfőn este sugárzott műsorában.
2006.03.21 06:40, Forrás: MTI

A kvízjáték hatéves történetének legmagasabb nyereményéhez a játékos székében ülő Cserey Gábornak arra kellett jól válaszolnia, hogy mikor lett a magyar országgyűlés intézményes székhelye Pozsony. Cserey Gábor néhány perces gondolkodás után a mohácsi vész évét jelölte meg válaszként. A tökéletes megoldás meghozta a férfinak a nyereményt. A győztes örömében Vágó István műsorvezetőn kívül a versenyző szülei a helyszínen osztoztak.

A Legyen Ön is milliomos Magyarország legnézettebb és legnépszerűbb kvízjátéka, amelyben a játékosok naponta bizonyíthatják műveltségüket és stressztűrő képességüket.

A műsor hat éve, 2000. február 29-én indult, a holland Endemol cég licence alapján, népszerűsége töretlen, a legutóbbi héten is túllépte a kétmilliós nézettséget - mondta az MTI-nek hétfőn Fazekas László, az RTL Klub sajtófőnöke. A legnézettebb adást 2,8 millióan látták. Az eddigi tízezer játékos összesen mintegy egymilliárd forintot nyert a műsorban. Hárommilliót 54-en, ötmilliót húszan, tízmilliót tizenegyen, és az eddigi legmagasabb összeg, húszmillió forint pedig három szerencsés játékosnak ütötte a markát.

A nyereményeket 36 százalékos adó terheli, vagyis az eddigi legmagasabb, húszmilliós összeg nyertesei 12,8 millió forintot kaptak kézhez, a 40 milliós maximum nyertese 25,6 millió forintot vihet haza.

A legújabb milliomos, Cserey Gábor, 1950. április 7-én született Budapesten. A férfi jelenleg nyugdíjbiztosítási osztályvezetőként dolgozik. Szenvedélyesen szereti a történelmet, sokat olvas. Egy félig elkészült könyvvel is büszkélkedhet, de még nem talált hozzá kiadót. Szeret utazni és vitorlázni. Szabadidejében fejtörős műveltségi, logikai és egyéb játékokkal tölti idejét - áll az önéletrajzában.

A vetélkedőkkel eddig még nem volt szerencséje, idáig nem sikerült bejutnia. Eddigi legnagyobb eredménye, hogy behívták a "Dupla vagy semmi" című játékba próbajátékosnak, de mire bekerülhetett volna, megszűnt a vetélkedő. A férfi a Legyen Ön is milliomosba már többször jelentkezett telefonon és az interneten, de csak idén januárban kapott egy e-mailt, hogy bejutott a játékosok közé.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.