Túrósrétes, mártások, csokoládé - a mozi és a gasztronómia ünnepe az Örökmozgóban
Megrendezésre került Magyarország első Lucullusi Mozifiestája, amelyen híres evőfilmekkel és a bennük ábrázolt, legendás fogásokkal lehetett megismerkedni.
2006.02.12 13:18
Az esemény díszvendége Bozóki András kulturális miniszter és András Ferenc filmrendező voltak. A Fiesta szervezője az Örökmozgó Filmmúzeum és Magyarország legnagyobb ínyencklubja, a Lucullus Baráti Társaság.
Pécsi Ildikó túrós rétese, Marcello Mastroianni tésztája, Juliette Binoche csokoládéja - legendás étkek, amelyek nemcsak a filmtörténet, hanem a mindennapok gasztrokultúrájának is a részévé váltak. Most először lehetőség nyílt arra, hogy híres evőfilmek legendás fogásaival mind a mozivásznon, mind a valóságban közvetlen barátságra lépjünk.
Magyarország első Lucullusi Mozifiesztáját az Örökmozgó Filmmúzeum és Magyarország legnagyobb ínyencklubja, a Lucullus Baráti Társaság szervezte. Több neves hazai étterem, séf, csokoládémester segítségével rekonstruáltuk három film fogásait, amelyeket a vetítéseket követően lehetett végigkóstolni. Terítékünkön a következők voltak:
16.00 Megnyitó - köszöntők, miniszteri beszéd, rendezői felvezetés. Felszólalók: Bozóki András kulturális miniszter, András Ferenc filmrendező, Sipos Tamás, a Lucullus Baráti Társaság elnöke. A Fieszta-köszöntő filmdalt Kovács Erika adta elő.
16.30 'A Nagy Zabálás' - prezentáló: a Malomtó Étterem, a francia és a fúziós konyha specialistája volt, meghívott vendégként pedig a China Lanzhou étterem és a Kínai Étekmester Műhely szerepelt.
FOGÁSOK: 'Marcello Mastroianni tejszínes-gombás tortellinije'; 'zöldséges-paradicsomos penne, a lá Ugo Tognazzi' ; 'az Elvarratlan Kínai Szál' (hideg, zöldséges kínai tészta); "Wang mester visszavág (kínai tészta különleges szószban).
18.30. 'Veri az ördög a feleségét' - étekgazdánk: a magyar, házias konyha nagymestere, a szécsényi Gesztenyés Kert étterem volt.
FOGÁSOK: töltött káposzta, rántott csirkecomb és túrós rétes.
20.30 'Csokoládé' - az édességekről a kizárólag természetes alapanyagokkal dolgozó Bakos Marcipán Kft. gondoskodott.
cikk nyomtatása | Szólj hozzá! |
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06