Vancouver - képekben a világ városai, 22. rész

Vancouver a legnagyobb kikötő Kanadában és egyben Észak-Amerika egyik kapuja a Csendes-óceán felé.

2005.11.05 06:56, Forrás: sulinet.hu, Fotó: aviewocentis


Vancouver - képekben a világ városai, 22. részképgaléria

Vancouver (2 188 567 ) a harmadik legnagyobb kanadai város. A nevét a terület felfedezőjéről George Vancouver brit parancsnokról kapta. 2001-es becslések szerint a város népességének 49%-a valamilyen etnikumhoz tartozik. Nagy számban élnek itt kínaiak, pandzsabiak, japánok, olaszok, görögök, koreaiak.

A különböző népek alkotta negyedekben az utcatáblák kétnyelvűek. Hong Kong Kínához való visszakerülése után nagyon sok kínai bevándorló érkezett ide, ezért a várost néha Hongcouver csúfnévvel illetik. Vancouver a legnagyobb kikötő Kanadában és egyben Észak-Amerika egyik kapuja a Csendes-óceán felé.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Delhi - képekben a világ városai, 21. rész Kassa - képekben a világ városai, 20. rész Toronto - képekben a világ városai, 19. rész Buenos Aires - képekben a világ városai, 18. rész Velence - képekben a világ városai, 17. rész Peking - képekben a világ városai, 16. rész Budapest - képekben a világ városai, 15. rész Athén - képekben a világ városai, 14. rész Szentpétervár - képekben a világ városai 13. rész Kairó - képekben a világ városai, 12. rész San Fransisco - képekben a világ városai, 11. rész Róma - képekben a világ városai, 10. rész Rio de Janeiro - képekben a világ városai, 9. rész Párizs - képekben a világ városai, 8. rész Genf - képekben a világ városai, 7. rész Kyoto - képekben a világ városai, 6. rész New York - képekben a világ városai, 5. rész Dublin - képekben a világ városai, 4. rész Barcelona - képekben a világ városai, 3. rész Sydney - képekben a világ városai, 2. rész London - képekben a világ városai, 1. rész Képekben - városok, ahol élni akarunk, és ahol nem A világ legbiztonságosabb és leginkább élhető városai

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.