Nosztalgia-jampikoncert: Fenyő Miklós az ős-Hungáriával lép fel

Immár hagyománnyá vált, hogy a nyarat Fenyő Miklós slágereivel búcsúztathatják rajongói. Ezúttal azonban még nosztalgikusabb fellépésre készül a rock and roll nagy öregje.
2005.08.29 10:26

Idén az ős-Hungária tagjaival lép fel az öreg "jampi", vagyis azokkal a fiúkkal, akik annak idején többek között a Csavard fel a szőnyeget című slágert is megalkották. A zenekar számára ez a szám hozta meg az ismertséget: az 1968-as táncdalfesztivál után lépten-nyomon felismerték a XIII. kerületi fiúkból álló zenekart.

Az akkoriban egyeduralkodó Hanglemezgyár vezetői azonban nem voltak meghatva az együttes sikereitől, így szép lassan kivonták őket a forgalomból. Ekkor többen elhagyták a zenekart, Fenyő Miklós pedig csalódottságában majdnem befejezte zenei pályafutását.

Azonban szerencsére másképpen döntött. 1981-ben megszületett a Limbó Hintó, ami azóta is a banda egyik legnagyobb slágere. Úgy tűnik, az idő nem igazolta Miklós anyukájának aggályait, aki szerint "akár két évig is tarthatja magát a zenekar"., hiszen a koncertekre már hetekkel előre minden jegy elkel, és lassan már a harmadik generáció dúdolja a felejthetetlen dallamokat. (RTL Klub Online híre alapján ma.hu)

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Fenyő Miklós koncertturné Fenyő Gyöngye koncert a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.