Zsidó Nyári Fesztivál augusztus 31.- én

Két világszerte elismert zenei kincs, a klezmer és a magyar népzene most először találkozik a Dohány utcai zsinagógában, a Budapest Klezmer Band, Sebestyén Márta és a Muzsikás együttes közös kocertjén.
2005.08.28 19:30, Forrás: port.hu

A Budapest Klezmer Band - Sebestyén Márta és a Muzsikás Együttes közreműködésével fellép a Dohány utcai Zsinagógáben Budapesten 2005. augusztus 31.-én, szerdán, este, 19:00 órától.

Két világszerte elismert zenei kincs, a klezmer és a magyar népzene most először találkozik a Dohány utcai zsinagógában, a Budapest Klezmer Band, Sebestyén Márta és a Muzsikás együttes közös kocertjén. Ez is mutatja, hogy a Zsidó Nyári Fesztivál hagyományos szereplője, a Budapest Klezmer Band mennyire nyitott más zenei műfajok felé.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Rajkó Zenekar után az idén a magyar népzene autentikus előadóival lépnek fel közösen. A két és fél órás koncert ezúttal is új perspektívát nyit a két sajátos zenei világ találkozására: a két neves együttes ugyanis még soha nem hallott meglepetéssel szolgál: a koncerten a világon először játszanak együtt klezmert és magyar népdalokat.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.