Albert Einstein válogatott írásai

Einstein rendkívül gazdag életművet hagyott ránk. Bár összes műveinek kiadására nem vállalkozhatunk, e kötetnek mégis az a célja, hogy általános és kiegyensúlyozott áttekintést adjon e zseniális fizikus munkásságáról.
2005.08.02 16:48, Forrás: Vincze Attila Tamás, ma.hu

A kötet öt fejezetre tagolódik. Az első témája természetesen a relativitáselmélet. A második fejezet Einsteinnek a kvantummechanikáról és a determinizmus kérdéséről írott fontosabb cikkeit tartalmazza. A harmadik fejezet írásai tudomány, vallás és filozófia viszonyát boncolgatják. A negyedik fejezet Einsteint a közéleti embert mutatja be, s a kötetet végül Einstein tudományos önéletrajza zárja. A könyv olyan írásokat is tartalmaz, melyek most először olvashatók magyar nyelven.

A kötet szerkesztője Székely László filozófus, az einsteini életmű jó ismerője, többek közt az Einstein kozmoszától a fölfúvódó világegyetemig című monográfia szerzője.

Szerkesztette: Székely László
Sorozatszerkesztők: Ropolyi László, Szegedi Péter
Principia Philosophiae Naturalis sorozat

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.