null

Film készül Szécsi Pálról

15 év szünet után ismét játékfilm fogatására készül Sándor Pál rendező. A film, amelynek címe Jó hülyének lenni? lesz, a Szécsi Pál-legendáról szól majd.
2002.08.02 17:03

Az ötlet Sváby Andrástól és Kereszty Gábortól származik, akik 2001 nyarán a tv2-n bemutatott nagy sikert aratott riportfilmjük után, amelyben Szécsi Pál húgát, Katát hozták össze Amerikában élő édesanyjával úgy gondolták, érdemes volna akár életrajzi filmet is forgatni.

A film elkészítésével a 2001-ben első játékfilmjével, az Üvegtigrissel sikeresen debütáló Filmpartnerst kérték fel. A forgatókönyvre házi pályázatot írtak ki, végül Egressy Zoltán könyvét találták a legjobbnak, aki korunk médiaviszonyai közé helyezte "Palika" sztoriját. A főszereplő személyéről még nem árultak el semmit, de annyi biztos, hogy a történet tizenkét fontos szereplője közül az egyik Garas Dezső lesz.

A rendező, Sándor Pál pedig felkérte a Nyers együttest, hogy írjon egy dalt a készülő mozihoz, az egyetlen kikötés csak annyi volt: legyen posztmodern, rockos, alternatív, amolyan Nyers stílusú.
A forgatás várhatóan, egy esztendő múlva, 2003 nyarán kezdődik majd.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.