Mennyei Királyság

A hihetetlen szereplőgárdát az Oscar-esőben ázott Gladiátor rendezője, Ridley Scott dirigálja ebben a kitűnő történelmi drámában!
2005.04.17 16:37, Forrás: port.hu

A 12. század a keresztes hadjáratok fénykorát jelöli. Az egyházi köntösbe bújtatott kizsákmányoló és hódító csaták céljukat érték, Jeruzsálem 1099 óta az európai lovagok irányítása alatt áll.

Balian (Orlando Bloom), a fiatal kovács tisztességesen húzza az igát a forró lángok mellett, ám nem bírja tovább tétlenül nézni a keresztesek önkényuralmát. Egyszerű származása ellenére, múltját maga mögött hagyva áll élére annak a felkelésnek, melynek egyetlen célja az idegen betolakodók kiűzése a szent városból. Az események középpontjába került Balian a felszabadítás mellett hódítani is készül: a város gyönyörű hercegnőjéhez fűzik romantikus szálak.

Népét jobb sors felé igyekszik terelni a lobogó lelkű ifjú, miközben egy pillanatra nem adja fel saját boldogsága beteljesítését sem.

Bemutató dátuma: 2005. május 5.

színes amerikai romantikus dráma, 145 perc, 2005


rendező: Ridley Scott
forgatókönyvíró: William Monahan
operatőr: John Mathieson
jelmeztervező: Janty Yates
zene: Harry Gregson-Williams
látványtervező: Arthur Max
vágó: Dody Dorn

szereplő(k):
Orlando Bloom (Balian of Ibelin)
Eva Green (Sybilla)
Liam Neeson (Godfrey of Ibelin)
Jeremy Irons (Tiberias)
Marton Csokas (Guy de Lusignan)

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.