Bocsák Krisztina kiállítása Budapesten

November 13-tól Bocsák Krisztina Máramaros szigeti születésű festőművész önálló kiállítása tekinthető meg Budapesten a Danubius Hotels Group Hotel Stadionban.
2004.11.10 14:30

Bocsák Krisztina festőművész 1964-ben született Máramaros szigetén. Tízéves korától tanult képzőművészeti iskolában, hogy veleszületett tehetségét kibontakoztassa. 1979 júniusában szerezte az első oklevelet a művészeti iskola festészet és rajz szakán, majd három évvel később a grafika és szövészet szakon is.

Ugyanebben az évben érettségizett a Drágos Voda Gimnáziumban. Tanára 8 éven át Péter Ütő Erzsébet volt. 1970-79-ig zeneiskolában is tanult zongorázni. A művésznő 1990-ben települt át családjával Magyarországra, ahol a Budapesti Képcsarnokban és a Médium Kft-nél kezdett el festeni. Azóta minden évben szerepel önálló kiállítással. Ma már az ország szinte mindegyik városában dolgozik képgalériáknak.

Az utóbbi 2-3 évben cikkek jelentek meg a művésznőről az Aktuell és az Őnagysága oldalain, 2000-ben a Fontos Emberek Ki Kicsoda Lexikonjában, tavaly pedig Magyarország Vezető Személyiségeinek Életrajzi Enciklopédiájában kapott helyet. Képei Amerika, Franciaország, Németország, Olaszország és Svájc galériáiban is keresettek. Bocsák Krisztina főként tájképeket, csendéleteket, portrékat fest realista stílusban, képei természetességet, nyugalmat, békességet árasztanak.

Büszke arra, hogy Hollósy Simon, a Nagybányai Festőiskola alapítója az ő szülőhazájában, Máramaros szigetén talált örök nyugalomra. Bocsák Krisztina mostani kiállításán a Tisza és az Iza part tájai, a máramarosi hegyek és az alföldi táj képei jelennek meg. A tárlat megnyitóján prof. dr. Losonci Miklós művészettörténész méltatja a műveket. A képek megtekinthetők 2005. január 7-ig naponta 10-18 óráig.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.