null

A Cisco internetes szupersztrádát épít az olasz nagyvárosokban

Akár számítógép nélkül is internetezhetnek, tévézhetnek, videózhatnak otthonaikban az olasz nagyvárosok lakói.
2002.07.05 09:46

Több mint 100 000 milánói háztartásban vehetik igénybe azt a Cisco technológián alapuló szélessávú (10 megabit/másodperc adatátviteli sebességű) hang-, adat- és mozgókép-szolgáltatást, amelyet Európa egyik első szélessávú szolgáltatója, a FastWeb kínál a hangszolgáltatás díjának megfelelő árú multimédiás szolgáltatáscsomagként.

A szolgáltatást igénybevevők otthonról, akár számítógép nélkül internetezhetnek, küldhetnek és fogadhatnak elektronikus leveleket, tévézhetnek, vagy kölcsönözhetnek videófilmeket a FastWeb videószerveréről.

"Egyedülálló szolgáltatásaink biztosítéka a Cisco nyújtotta nagy teljesítményű Ethernet hálózat." - mondta Guido Garrone, a FastWeb Network üzemeltetési igazgatója. A nagysebességű (10 Mbps) internet hozzáférés nagy sikert aratott. Legnépszerűbb szolgáltatásunk ugyanakkor a Video on Demand szolgáltatás, ami lehetővé teszi, hogy a nézők tetszőleges időpontban lehívják az általuk választott videofilmeket, anélkül, hogy el kelljen menniük egy videotékába. A lehívott filmek 24 órán át rendelkezésükre állnak, és éppúgy megállíthatók, előre vagy visszajátszhatók, mint a videokészülékek esetében."

A FastWeb szolgáltatásai nem kizárólag a személyi számítógépre épülnek, hiszen a cég elképzelése szerint a rendkívül széles körben elterjedt tévékészülék lehet a képalapú hálózati kapcsolat fő eszköze.

A Fastweb, valamint leányvállalata, a Metroweb, 1999-ben alakult az AEM milánói közműszolgáltató vállalat, valamint Olaszország vezető szélessávú távközlési és médiaszolgáltatója, az e.Biscom vegyes vállalataként. Az AEM infrastruktúrájára építve hozta létre a Metroweb a nagyvárosi hálózat alapjául szolgáló száloptikás kábelhálózatát.

[1/2]next
  1. 1. oldal
  2. 2. oldal

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.