A Trend Micro támogatja a Cisco vírus- és féregvédelmet célzó Network Admission Control programját

A vállalati hálózatok biztonságának növelése érdekében az átjáró szintű vírusvédelmi megoldások vezető szállítója együttműködik a vezető internet-hálózati céggel.
2003.11.24 12:01, Forrás: Trend Micro

A Trend Micro, Inc. (TSE: 4704, NASDAQ: TMIC), a hálózati vírusvédelmi és internetes tartalombiztonsági szoftverek és szolgáltatások vezető szállítója bejelentette, hogy támogatja az új Cisco Network Admission Control Programot, mely a kliensoldali biztonsági szoftverek hálózati szintű ellenőrzésével korlátozza a vállalati hálózatokban keletkező károk lehetőségét, melyet az egyre gyakoribb fenyegetések, például a hálózat alapú férgek és egyéb vegyes vírusfenyegetések okoznak. A Cisco kezdeményezés támogatásának részeként a Trend Micro egy speciális szoftverkomponenst fejleszt központosított asztali vírusvédelmi megoldásához, a Trend Micro OfficeScan Corporate Edition termékhez.

Manapság a vállalatokban egy "Lovgate.C" vagy "Sobig.E" féreghez hasonló kártevő egyetlen példányának bejutása valamelyik védelem nélküli kliensről gyakran a teljes hálózat fertőzéséhez vagy újrafertőzéséhez vezet. A kliensek biztonsági állapot ellenőrzésének és hozzáférés-kezelésének lehetősége a hálózati szinten előnyt jelent a szervezet infrastruktúrájának biztonságossá tétele terén.

A végpontok (például PC-k, szerverek és PDA-k) felruházása a biztonsági információk - például a Trend Micro vírusvédelmi termékek állapota - közlésének képességével a Cisco Network Admission Control programon keresztül lehetővé teszi a nem megfelelő védelemmel rendelkező eszközök hozzáférésének korlátozását a hálózat többi részéhez. Az ügyfelek által meghatározható házirendek és külső fejlesztőktől származó szoftverek alapján a Cisco hálózati eszközök (például útválasztók és kapcsolók) eldönthetik és betartathatják a megfelelő belépési döntéseket, így engedélyezhetik, korlátozhatják vagy megtagadhatják a belépést, illetve karanténba zárhatják az eszközt.

"A Cisco Network Admission Control program sikere a Trend Microhoz hasonló vezető vírusvédelmi cégeken is múlik, akik segítették a program követelményrendszerének és architektúrájának felépítését," - mondta Charles H. Giancarlo, a Cisco Systems alelnöke és ügyvezetője. "Véleményünk szerint ez az együttműködési készség segíteni fogja a vállalati ügyfelek körében egyre növekvő és egyre szélesebb kört érintő probléma, a vírusfenyegetésekkel kapcsolatos költségek kezelésének megoldását."

A Trend Micro megvásárolta a Cisco® Trust Agent, a program kulcsfontosságú részét képező, végpontokon működő szoftverügynök licencét. A cég tervei szerint egy szoftverkomponenst fejleszt az OfficeScan Corporate Edition termékhez, mely a kliens szintű vírusvédelem és a Cisco hálózati eszközök közötti kommunikációt teszi lehetővé, így biztosítható, hogy csak a legfrissebb vírusminta és víruskereső fájlokkal rendelkező kliensek csatlakozhassanak a vállalati hálózathoz.

"A Trend Microt örömmel tölti el, hogy a Cisco Network Admission Control programot támogató első biztonsági szállítók egyike lehet," - mondta Steve Chang, a Trend Micro, Inc. elnök-vezérigazgatója. "Az asztali kliensek biztonsági házirendjeinek hálózat alapú betartatása egy újabb elővigyázatossági intézkedés, melyet a vállalati ügyfelek a Trend Micro Enterprise Protection Strategy megoldáshoz hasonló átfogó biztonsági stratégia részeként használhatnak. A vezető cégek, mint például a Cisco és Trend Micro erőfeszítéseinek köszönhetően továbbra is proaktív, házirend alapú biztonsági megoldást szállítunk a hálózati réteg szintjén."

A Trend Micro Enterprise Protection Strategy a termékek, a szolgáltatások és a szakértelem koordinált szállításával átfogó megoldást kínál az ügyfeleknek a mai vegyes fenyegetések termelékenységre és a céges információkra gyakorolt hatásának kezelésére, a támadás teljes életciklusán keresztül.

Steve Chang egy exkluzív webes előadáson és telekonferencián az Enterprise Protection Strategy megoldásokról és a Trend Micro cég Cisco Network Admission Control programban történő részvételéről beszélt a Cisco San Joséban, Kaliforniában található központjában.

Az OfficeScan Corporate Edition termékhez tartozó Cisco Network Admission Control programmal együttműködő szoftverkomponens szállítását 2004. II. negyedévére tervezik.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

A Trend Micro GateLock 3000 és GateLock 5000 eszközök biztonságossá teszik az irodákat

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.