3D-s kijelzővel felszerelt noteszgéppel újít a Sharp

Ezentúl másként nézünk majd a számítógépekre - reméli a Sharp, mely ezen trend előfutáraként emlegeti az új Actius RD3D notebookot.
2003.10.13 16:12, Forrás: terminal.hu

A száraz konfigurációs paraméterek ismertetése előtt kezdjük mindjárt a legfontosabb részlettel: a noteszgép 15 colos képátlójú kijelzőjével. Ez az úgynevezett parallax korláttal, azaz a látószög elhajlításával el tudja azt érni, amire eddig csak nagyon kevesek voltak képesek: speciális szemüveg nélkül is meg tud jeleníteni háromdimenziós képet. Ezenfelül a hordozható számítógépet felszerelték a Dynamic Digital Depth (DDD) szoftverrel is, ami lehetővé teszi, hogy az eddigi ˝lapos˝ alkalmazások, videók és képek 3D-s hatást keltsenek.

Ahogy az általában lenni szokott, minden új technológiának van egy bizonyos felfutási ideje, amíg (pozitív piaci visszajelzés esetén) népszerűvé nem válik. Ennek az időnek a lerövidítését célozta meg a Sharp, a Sony és más cégek, amikor idén megalakították a 3D Konzorciumot, melyet a szabványok létrehozásának és a problémák megvitatásának platformjául szántak. Az NTT Docomo például már értékesít olyan telefonokat, melyek kicsiny, 3D-s kijelzővel bírnak.

Ugyan a szórakoztatóelektronikai felhasználás területén is nagy jövőt jósolnak a technológiának, elsőként mégis az üzleti piacot célozza meg a Sharp az Actius RD3D. A távol-keleti vállalat közlése szerint a mérnökök, a designerek, a gyógyászati szerekkel foglalkozó cégek, az olaj- és földgázkutató vállalatok érdeklődésére számítanak leginkább. Az igény szerint kétdimenziós üzemmódba is váltani képes kijelzővel felszerelt noteszgép ára is ezt jelzi: 3300 dollár.

Végül következzék a konfigurációs lista: egy 2,8 GHz-es Pentium 4-es processzor adja a számítási teljesítményt, melyet fél gigabyte-nyi memória szolgál ki adatokkal. A grafikus megjelenítésért az Nvidia GeForce 4 440 Go videovezérlője felel. Háttértárának kapacitása 60 GB, s a noteszgépet felszerelték egy DVD-írására alkalmas drive-val is.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.