A Sharp és a Texas Instruments közösen gyárt kamerás mobil alkatrészeket

A Sharp szállítja a telefonokhoz a kameralencséket, a TI pedig a félvezetőket.

2003.07.08 15:01, Forrás: MR

A japán és az amerikai technológiai óriás hétfőn jelentette be, hogy 2003 végéig közösen fejlesztenek ki alkatrészeket a kamerás mobiltelefonokhoz, mert profitálni akarnak a gyorsan növekvő piacból.

A közös vállalkozás, amely az első a két cég között, csökkenti az időt és az erőforrásokat, melyekre a készülékgyártóknak szükségük van az új GSM és GPRS modellek kifejlesztéséhez. "Ez az első együttműködésünk, amit a jövőben más területekre is ki szándékozunk terjeszteni", nyilatkozta Okano Akikazu, a Japan Texas Instruments, az amerikai cég japán leányvállalatának igazgatója.

"Pillanatnyilag nincs gyorsabban fejlődő piac, mint a kamerás mobiltelefonoké, amely gyorsabban fejlődik, mint jósoltuk", tette hozzá a direktor. A Sharp szállítja a telefonokhoz a kameralencséket, a TI pedig a félvezetőket. Az IDC szerint a kamerás mobilok forgalma a következő két évben évente 80 százalékos növekedést produkál. A világ mobiltelefonjainak 70 százaléka a GSM szabványt támogatja, ellentétben Japán három vezető szolgáltatójával.

Sano Yoshiki, a Sharp IC üzletágának irányítója elmondta, arra számítanak, hogy 2005-re a mobiltelefonok 50 százalékának standard kiegészítője lesz a kamera. A két óriás év végétől csomagként értékesíti termékeit a kis és közepes méretű készülékgyártók felé, és reményeik szerint jövőre 5-10 ilyen cég dolgozik majd az alkatrészeikkel.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.