A Huawei harcba száll a Cisco felfüggesztési kérelme ellen

A Huawei ellenkeresettel élt a Cisco keresetével szemben, amely a cég termékei amerikai forgalmazásának leállítását kéri, mivel azok ellopott ipari titkok felhasználásával készültek.
2003.04.14 12:37, Forrás: MR

A Huawei viszont azt állítja, elegendőek azok a lépések, amelyeket megtett, hiszen kivonta az amerikai piacról a vitatott termékeket. A kínai hálózati berendezés gyártó elismerte ugyan, hogy valóban történt bizonyos forráskód-másolás, miután egyik alkalmazottja - a cégvezetés felhatalmazása nélkül - hozzájutott egy harmadik féltől a Cisco forráskódjához.

Viszont csak a jogsértéssel arányos mértékben hajlandó kivonni termékeit az amerikai piacról, miután egy alacsony beosztású alkalmazottjának elszigetelt tetteiről van szó. A Cisco azonban azzal is vádolja a kínaiakat, hogy beépítettek termékeikbe nyilvánosan hozzáférhető, de jogvédett Cisco technológiákat is - ami viszont nem történhetett a cég legfelső vezetésének tudta és beleegyezése nélkül.

Sőt, a Cisco szerint a Huawei döntése, hogy kivonja az amerikai piacról Quidway kapcsolóit és útválasztóit, csak porhintés, ami nem teszi szükségtelenné a felfüggesztés bírósági kimondását. A Huawei ezzel szemben azt állítja ellenkeresetében, hogy a Ciscót a perben elsődlegesen az motiválja, hogy megvédje "jelentős haszonrését és domináns piaci részesedését" az amerikai piacon.

Egyébként pedig a termékek közötti hasonlóság nem a másolásra bizonyíték, hanem kényszerből végrehajtott technikai intézkedések következménye, hogy megkerüljék a Cisco versenyellenes lépéseit.

A Huawei útválasztó operációs rendszerének egyik verziója ugyanis a Huawei útválasztókat Cisco útválasztóként ismeri föl - állítólag azért, mert a tesztelés során a kínaiak fölfedezték, hogy a Cisco útválasztók teljesítménye és kompatibilitása romlott, ha a hálózatban Huawei útválasztókat is detektáltak, ezért a Huawei útválasztókat úgy programozták be, hogy Cisco azonosítót használjanak. A Csico az után indított pert a kínai cég ellen, hogy az megállapodást kötött a rivális 3Commal hálózati termékeik kölcsönös forgalmazásáról.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.