A világ legkisebb digitális zenelejátszója már ruházaton is hordható

Az új iPod shuffle egy igazi zenelejátszó, alig tizenöt gramm, kényelmesen viselhető, és mégis akár 240 dalt is magunkkal vihetünk rajta.
2006.09.13 07:25, Forrás: Apple

Az Apple bemutatta a világ legkisebb teljes értékű digitális zenelejátszójának legújabb változatát, mely az úttörő dalmixelő szolgáltatásoknak köszönhetően a kedvenc dalok folyamatosan frissülő, véletlenszerűen változó válogatásával szórakoztat. Az előző változatnál lényegesen kisebb új modell elképesztő alumínium burkolatot és praktikus csíptetőt kapott, melynek köszönhetően akár a ruházaton is hordható.

Az új iPod nano 1 GByte tárkapacitást kínál, mely akár 240 dal tárolására is elegendő. "Első látásra nehéz elhinni, hogy az új iPod shuffle egy igazi zenelejátszó," mondta Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója. "De az, valódi, alig tizenöt gramm, kényelmesen viselhető, és mégis akár 240 dalt is magunkkal vihetünk rajta." Az iPod shuffle az Apple népszerű mixelő szolgáltatásának köszönhetően véletlenszerű sorrendben is képes a dalokat lejátszani, egy akkumulátor-feltöltéssel akár 12 órán keresztül is.

A mellékelt dokkal Mac vagy PC számítógéphez kapcsolva az iTunes innovatív AutoFill funkciója önműködően újra-és-újra megtölti az iPod shuffle tárát a kedvenc dalokból készült legújabb véletlenszerű válogatással. Használatához iTunes 7.0 szoftver szükséges; valamint Mac számítógép USB 2.0 kapuval és Mac OS X 10.3.9 (vagy újabb) operációs rendszerrel, vagy PC Windows XP SP2 (vagy újabb) rendszerrel.

Az 1970-es években az Apple robbantotta ki a személyi számítógépek forradalmát az Apple II modellel és újraformálta az iparágat 1984-ben, az első Macintosh számítógéppel. Ma az Apple iparág-vezető szerepet tölt be díjnyertes számítógépei, a Mac OS X operációs rendszer, valamint az iLife és professzionális szoftverei által, illetve a digitális zenei élet meghatározó szereplője lett az iPod hordozható zenelejátszónak és az iTunes zeneboltnak köszönhetően.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Az Apple megtorpedózná zenelejátszójának más formátumok előtti megnyitását

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.