A Sony bemutatta új HD kamkorderét

A Sony Tokióban mutatta be legújabb HD kamkorderét, amely könnyebb és kisebb a vállalat korábbi modelljénél, ráadásul még olcsóbb is. A HDR-HC3 nagyjából 1400 dollár körüli jenért vásárolható meg.
2006.02.23 23:30, Forrás: szamitastechnika.hu

Az eggyel korábbi HDR-HC1 modell ezzel szemben 1800 dollárt kóstált. Az új készülék március 3-tól lesz elérhető a japán boltokban. A más régiókban történő megjelenési időpontokról egyelőre nem nyilatkoztak. Az általános tapasztalat szerint 6-12 hónap késéssel vezetik be az amerikai piacra az újdonságokat.

Még csak néhány HD kamkorder kapható világszerte, a legtöbbjük 2000 dollár feletti áron vásárolható meg. A Sony szerint ez a következő két évben megváltozik. Főleg azáltal, hogy egyre több háztartásban található meg HD felbontású televízió.

A Sanyo januárban, a CES kiállításon mutatta be Xacti HD1 típusú kamkorderét, amely közel sem rendelkezik annyi funkcióval, mint a többi, drágább modell, ám csupán 800 dollárba kerül. A Panasonic, mely már szintén rendelkezik egy csúcsmodellel, bejelentette, hogy 2007-ben olyan HD kamkordert dob piacra, amely akkora, vagy kisebb mint a mostani mini-DV kamerák, ára pedig 1000 dollár alatt várható. Már a gyakorlatban is léteznek ugyanis olyan chipsetek, amely lehetővé teszi a gyártók számára, hogy 800 dollár körüli áron állítsanak elő HD kamerákat.

A Sony új HDR-HC3-as készüléke mindössze 500 gramm, így 26%-kal kisebb és 30%-kal könnyebb a korábbi HDR-HC1-eshez képest. A kamerán található HDMI csatlakozó segítségével közvetlenül HDTV-re tudja küldeni a HDV1080i formátumú képet. Állókép készítés esetében 4 megapixeles felbontásra képes. Habár a gyártók többsége a merevlemezes és flash memóriás megoldások felé mozdul el, a Sony új gépe továbbra is mini-DV kazettára rögzíti az anyagot.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

SonyEricsson J100i: egyszerű, elérhető, ideális A Sony Ericsson új Walkman tartozékai a hordozható hangszóró és zenelejátszó-álvány A Sony öt vadonatúj, tenyérnyi méretű DV kamkordere

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.