Reszkessenek a kamerás mobilos lesifotósok! - három év börtön a ˝jutalom˝

Mostanság világszerte egyre több országban születnek olyan törvények, melyek keményen szabályozzák a kamerás mobiltelefonok használatát.
2005.04.13 10:45, Forrás: terminal.hu

A napokban például Új-Zélandon hoztak egy olyan törvényt, ami kimondja, hogy a mobil készülékekbe integrált digitális fényképezőgép modult illegális, vagy éppen erkölcstelen módon használóknak komoly büntetésre kell számítaniuk.

A büntetési tétel adott esetben akár három év börtön is lehet, tehát a helyi lakosok jobban teszik, ha a jövőben odafigyelnek, hogy mit fotóznak le kamerás telefonjukkal, no és persze a turistáknak sem árt óvatosnak lenniük.

˝Teljesen elfogadhatatlan, hogy egyesek a hölgyek szoknyája alatt készítenek mobiltelefonos fényképeket, vagy éppen a mellékhelyiségekben fotóznak titokban˝ - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban a wellingtoni parlamentben Phil Goff igazságügyi miniszter.

˝A fotóalanyok a legtöbb esetben mit sem sejtenek arról, hogy nem túl előnyös fényképek készülnek róluk, ráadásul ezeket a fotókat a modern technológiák segítségével villámgyorsan továbbíthatják az illegális fotósok˝ - tette hozzá a miniszter, aki értelemszerűen örömmel vette az új törvény életbe lépését.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Fénykép-nyomó masinák kamerás mobilokhoz Egyre több a kamerás mobillal készített UFO fénykép Jön a kétkamerás Nokia 6680 telefon

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.