Élvezet, öröm, gyönyörűség a fülnek, ünnep a szemnek

Nem nagyobb egy pakli kártyánál és mindössze 158 gramm, az iPod Photo lenyűgözi érzékszerveit.
2004.11.15 17:27, Forrás: Apple

Nem csak az akár 15 000 számból álló zenegyűjteményét tarthatja könyvtárában, hanem akár 25 000 képet is, amivel kitölthet közel 200 diát vagy beboríthat 465 négyzetméternyi falat. Fantasztikus.

Az iPod család legújabb tagja, az iPhoto két méretben kerül a boltokba: a 40GB-os modell és a hatalmas 60GB-os modell. Mindkét modell esetében borotva-éles LCD kijelzőn, élénk színekben, egész pontosan 65 000 színben pompázva nézegetheti fotóit. A beépített háttérfénynek köszönhetően a szobában és azon kívül is élvezheti képeit.

Vessen rá egy pillantást

Híres testvéreihez hasonlóan, az iPod Photo is rendelkezik az egész ipart irigységgel eltöltő Apple Click Wheel technológiával. Így könnyedén bejárhatja az iPod Photo új menüjeit. Az élénk színek az olvashatóságot is javítják. Persze ez a kijelző 220x176 képpontos felbontásának és a Myriad betűképnek is köszönhető. Ha zenét szeretne hallgatni, könnyedén gördülhet végig játéklisták tucatjain, több száz albumon vagy több ezer zeneszámon.

iPod Photo 25 kis képet jelenít meg egyszerre. Úgyanolyan egyszerűen és persze gyorsan futhat végig rajtuk, mint a dalcímeken. Ha egy képet szeretne nagyban is látni, csak rá kell kattintania. Ha iPod Photo lejátszóját használja, senki nem fogja Önnek azt mondani, hogy "csíííz", mivel mikor dalait hallgatja vagy fotóit nézegeti, biztosan mosolyogni fog.

Csaljon mosolyt ismerősei arcára is

Ha szeretné, hogy Ön körül a többiek is mosolyogjanak, ezt iPod Photo készülékével könnyedén megvalósíhatja. Természetesen költsönadhatja lejátszóját, hogy megcsodálják, de van egy másik lehetősége is. A mellékelt A/V kábellel csatlakoztassa iPod Photo lejátszóját egy kivetítőhöz vagy TV-hez. A teljes baráti körét és az egész családját hipnotizálhatja a tündöklő multimédiás élménnyel, a lélegzetelállító diavetítést iPod Photo készüléke bármelyik zeneszámával még hangulatosabbá teheti. Választhat a dalok, az albumok és a játéklisták közül. Az iPod Photo optimalizálja képeit, így tökéletesen illeszkednek a szabvány (4:3) vagy a szélesvásznú (16:9) TV-hez is.



iTunes 4.7: a fotó útlevél

Arról álmodozik, hogyan fogja importálni az összes digitális képét iPod Photo készülékére? iTunes 4.7. Az új verzióval Mac vagy PC gépéről közvetlenül áttöltheti a képeket iPod Photo lejátszójára. Mac gépe iPhoto programjában vagy az Adobe Album 2.0-val vagy Adobe Elements 3.0-val rendszerezte már képeit? iTunes 4.7 megjutalmazza szorgalmát és az iPhoto-ban elkészített albumokat vagy Album vagy Elements gyűjteményeket importálja. Kiválaszthatja őket iPod Photo lejátszója Photo menüjéből.

Várjon, még nincs vége. iPod Photo még Auto-Sync képességgel is rendelkezik. A ipar legjobb zene szinkronizációja mellett, iTunes ragyogó kép szinkronizációt biztosít. Frissítse fotó gyűjteményét képek hozzáadásával vagy új albumok létrehozásával és mikor legközelebb csatlakoztatja iPod Photo készülékét Mac vagy PC gépéhez használja a FireWire vagy USB 2.0 kábelt és az iTunes 4.7 automatikusan szinkronizálja fotó gyűjteményét.

Említettük már, hogy az iTunes 4.7 az Album Art-ot ( Album borítólapja) is szinkronizálja? Valóban igaz. Az Album Art letöltődik, mikor az iTunes Music Store zeneboltból vásárol a dallal együtt az Album Art-hoz is hozzájut. Tehát, miközben az iPod Photo dalait játsza, az Album Art-ot színesben élvezheti a kijelzőn.

Élvezze a megnövelt kapacitású akkumulátort

Ha egy hosszú és vontatott repülő úton vagy egy extra hosszú gyalogtúrán vesz részt, az iPod Photo lehetővé teszi, hogy órákon keresztűl zenét hallgasson. A teljes feltöltés akár 15 órányi folyamatos zenehallgatást biztosít, vagy akár 5 órán keresztűl folyamatos diavetítést zenei aláfestéssel(2). Használja a FireWire vagy USB 2.0 kábelt és gyorsan feltöltheti az akkumulátort. Vagy használja az iPod Photo Dokkot, mely megtalálható a 40GB-os és a 60GB-os modellekhez is.

A kapacitás 25 000 4 megapixeles fotóban, 15 000 dal 128Kbps AAC formátumban értendő. A feltölthető akkumulátoroknak meghatározott számú töltési ciklusa van és esetlegesen cserére szorulhat. Akkumulátor élettartama és a töltési ciklusok száma nagy mértékben függ a használattól és a beállításoktól. Bővebb információ: http://www.apple.com/uk/batteries/ oldalon.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.