Szeptember 11. - A harmadik évforduló

Az Egyesült Államokban a szeptember 11-i terrortámadások harmadik évfordulójára készülnek.
2004.09.11 10:14

hirdetés

New Yorkban már megnyílt a tragédia helyszínén újjáépített metróállomás, és hamarosan megkezdődik az 541 méter magas Szabadság Torony építése. A szombati évfordulós megemlékezések előtt pedig színészek felolvasással emlékeznek az áldozatokra.

Mintegy 3000 életrajz. A tragédia helyszínén "A gyász portréi" kötetből színészek olvasnak fel. Az idén már harmadszor. A New York-i és washingtoni terrortámadások évfordulóján minden évben megjelennek a színészek a "Ground Zeronál".

A könyvet néhány nappal szeptember 11-e után jelentette meg az egyik legnagyobb példányszámű amerikai napilap, a New York Times. A felolvasás öt-hat napig tart. A három évvel ezelőtti terrortámadás emlékét nem felejtik el a new yorkiak.

Jerry Warnes:
- Még minden frissen él bennem. Erre a napra mindig emlékezni fogunk. Szeptember 11-dikére csak szomorúan tudok gondolni.

Szombaton az áldozatok hozzátartozóit várják az emlékhelyre. Némán emlékeznek 8 óra 46 perckor és 9 óra 3 perckor arra, amikor a Világkereskedelmi Központ két tornyába becsapodtak a repülőgépek. Azután ismét felolvasás, az áldozatok nevének felsorolása következik.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.