Brutális képek az iraki kínzásokról - Retteg a börtöntől a fogolykínzó katonanő

Lynndie England nevét és arcát szinte napok alatt ismerte meg a világ, amikor napvilága kerültek az iraki rabok kínzásáról készült fényképek.
2004.07.02 12:27, Forrás: Fotó: Antiwar

Lynndie egyike azoknak a katonáknak, akik a bagdadi Abu Graib börtönben iraki foglyokat aláztak és kínoztak meg.

A lány abban reménykedik, hogy az emberek végre elfelejtik a látottakat és végre élheti nyugodtan az életét. Lynndie hat hónapos terhes, gyermeke apja felettese Charles Graner, aki szintén részt vett a kínzásokban. Lynndiet és férjét valószínűleg börtönbüntetésre ítélik, ezért gyermeküket a nagyszülők gondjaira bízzák majd.

Lynndie 15 év börtönbüntetésre számít, de a lány a történtek ellenére sem érzi magát bűnösnek. Szerinte az Abu Graib börtönben szolgálatot teljesítők közül senkit nem lenne szabad börtönbe zárni, hiszen ők csak felsőbb parancsot teljesítettek.

A lány úgy érzi élete legnagyobb hibáját követte el, amikor belépett a hadseregbe. A kínzásról készült fotók sokakat sokkoltak, de akadnak olyanok is, akik büszkén megveregetik Lynndie vállát és gratulálnak neki, mint valami bagdadi hősnek.

Englandnak elege van a támadásokból és abból is, hogy őt tekintik bűnbaknak. A lány nem egy érzelmes ember, soha nem sír, de most mégis nagyon fél az ítélettől.

Lynndiet az észak-karolinai Fort Bragg katonai támaszponton őrzik. Nem könnyű elfelejtenie a történteket, hiszen egész nap magával van összezárva. (Blikk alapján ma.hu)


(Lynndie sem gondolhatja komolyan, hogy ezeket a képet képes bárki is elfelejteni.)

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.