Belgiumban betiltják a pitbullokat?

Betiltaná a veszélyes kutyák tartását egy dél-belgiumi város polgármestere azt követően, hogy a múlt héten egy ötéves kisfiú kutyatámadás áldozata lett, s súlyosan megsebesült.
2007.05.23 14:30, Forrás: euractiv.hu

Thomas Wiemére egy amerikai staffordshire terrier ugrott Chapelle- Lez-Herlaimontban, többször beleharapva a gyermek torkába. A kisfiút jelenleg mesterségesen altatják, a felépülései esélyeit növelendő.

Patrick Moriau polgármester az eset után három nappal határozattervezetet terjesztett a városi tanács elé, amelyet azt valószínűleg elfogad - közölte a városháza szóvivője, anélkül, hogy további részleteket árult volna el.

A helyi sajtó információ szerint a helyhatóság betiltaná az amerikai pitbull és az amerikai staffordshire terrier tartását, és korlátozásokat vezetne be más, általa veszélyesnek ítélt kutyafajtákra is.

A korlátozás értelmében a kutyatulajdonos köteles nyilvános helyen szájkosarat csatolni kedvencére, otthonában pedig gondosan elkülönítve kell tartania. A ebek gazdáinak szaktanfolyamon kell elsajátítaniuk a veszélyes állatokkal való bánásmódot.

A belga parlament hasonló intézkedéseket fontolgat: törvénytervezet jóváhagyásra vár. Az idén eddig 16 olyan, súlyos kutyatámadás történt Belgiumban, amikor az állat gyermekre támadt.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Rendőrök lőtték le a pitbullt Brassóban Egyesült Államok: csecsemőt ölt egy pitbull

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.