Elhunyt a világ legidősebb államfője, II. Malietoa Tanumafili

Kilencvennégy éves korában elhunyt a világ legidősebb államfője, a Szamoai Független Állam legutolsó királya, II. Malietoa Tanumafili.
2007.05.13 08:15, Forrás: MTI

Halálhírét a szigetország egyik internetes honlapja jelentette be. A közlés szerint Szamoa fővárosának, Apiának egyik kórházában halt meg. II. Malietoa Tanumafili 44 évig ült trónján. Szamoa függetlené válása után, 1962-ben lett király. Nála hosszabb ideig csak Bhumibol Aduljadedzs (IX. Ráma) thaiföldi király és II. Erzsébet, az Egyesült Királyság uralkodója áll országa élén.

Szamoában a király halálával lezárult a monarchia korszaka, mert II. Malietoa Tanumafili utódját, hivatalosan az államfőt öt évre már a 150 ezer lakosú csendes-óceáni országban általános választáson választják meg.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

75 éves a legidősebb felvételiző A legidősebb téli olimpikon Kivégezték a legidősebb halálraítéltet Elpusztult a világ legidősebb lármás darva A legidősebb rákbetegek is csak saját zsebből gyógyulhatnak januártól Boldog születésnapot a világ legidősebb emberének!

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.