A britek nem akarnak adózni az örökségért

Több mint 9,4 millió brit, aki halála után rokonaira vagy barátaira akarja hagyni vagyonát, nem veszi tudomásul az ez után járó adófizetési kötelezettséget.
2005.03.06 09:30, Forrás: Spicy Press Hírügynökség

Az öröklési adó ma Nagy Britanniában az átadott vagyon mintegy negyven százalékát teszi ki, ami a közvélemény szerint óriási, ahhoz képest, hogy az állam ezt a bevételt halott polgárai után igyekszik megszerezni.

A helyzet Skóciában a legrosszabb, itt az átruházók 62 százaléka hanyagolja el a hivatalos eljárást. A felmérések alapján arra is fény derült, hogy az egyedül élők 67 százaléka, míg a párban élők 57 százaléka felejti el vagyonát bárkire is ráíratni.

Egyedül az elvált egyéneknél érezhető nagyobb körültekintés, náluk csak 40 százalékra rúg azoknak a száma, akik nem törődnek az utánpótlással. Összegezve a britek 17 százaléka szeretne élni öröklési jogával, azonban egyötödük soha sem hallott arról, hogy ez komoly adózási kötelezettséggel jár együtt.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.