Elhunyt Rosemary Kennedy, John F. Kennedy testvére

Nyolcvanhat éves korában helyi idő szerint pénteken elhunyt Rosemary Kennedy, a meggyilkolt John F. Kennedy volt amerikai elnök egyik testvére - közölte a család.
2005.01.08 09:57, Forrás: MTI

Az 1918-ban született Rosemary a Kennedy-szülők, Josepf és Rose Kennedy harmadik gyermeke volt. Születésétől kezdve Rosemary Kennedy szellemileg csekély mértékben visszamaradott volt, az orvosok szerint agykárosodás következményeként. 23 éves korában egy olyan műtétet hajtottak végre rajta, amely szerencsés esetben elősegíthette volna gyógyulását. Az operáció azonban nem sikerült, szenvedései fokozódtak, s életének hátralévő részét egy gyógyintézetben töltötte.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

41 éve halt meg az USA első római katolikus elnöke - John F. Kennedy Rejtegetik a megnyomorított Kennedy lányt? 40 éve halt meg az USA első római katolikus elnöke - John F. Kennedy

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.