Elefántokat vetnek be Thaiföldön a romeltakarítási munkálatokra

Elefántokat vetettek be a thaiföldi hatóságok a mentési, illetve romeltakarítási munkálatokra az ország déli partvidékén, amelyet leginkább sújtott az egy héttel ezelőtti indonéziai földrengést követő szökőár.
2005.01.02 10:21, Forrás: MTI, Fotó: SkyNews

Közben Thaiföldön is rohamosan növekszik a halottak száma, amely vasárnapra megközelítette az ötezret. Thakszin Sinavatra kormányfő ugyanakkor előző este közölte: legkevesebb nyolcezer halálos áldozattal számolnak, s köztük sok a külföldi turista. Thaiföldi és külföldi szakértők az ideiglenesen halottasházakként működő buddhista templomokban igyekeznek azonosítani az áldozatokat. A hatóságok közölték, hogy mintegy hatezer személyt eltűntként tartanak számon.

A mentési munkálatok egyaránt folynak Phuket szigetén és a szomszédságában lévő, a turisták által ugyancsak kedvelt Khao Lak üdülőhelyen, ahová teherautókon szállítják az elefántokat. A nagytestű állatoktól, amelyeket normális körülmények között az erdőkben fatörzsek szállítására használnak, azt remélik, hogy segítenek az összeomlott épületek romjainak eltakarításában. A gépjárművek ugyanis csaknem hasznavehetetlenek, mivel elakadnak a romok, illetve az utakra zúdult hatalmas mennyiségű homok között.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Száz turistát mentett meg egy 10 éves brit diáklány Thaiföldön A természeti katasztrófa sem tántorítja el a magyarokat a thaiföldi nyaralástól

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.