Az oroszok 21%-a Sztálint bölcs vezérnek tartja

A grúz származású szovjet diktátor, Sztálin születésének 125. évfordulójára a Jurij Levada analitikai központ egy elemzést készített, hogy kiderüljön, mennyire népszerű ma az egykori vezér az orosz nép körében.
2004.12.21 17:15, Forrás: Spicy Press Hírügynökség

A grúz származású szovjet diktátor, és hadvezér, Joszif Visszarionovics Sztálin születésének 125. évfordulójára (1879. december 21.) tette közzé a Jurij Levada analitikai központ azt az elemzését, amelyből kiderül, mennyire népszerű ma az egykori vezér az orosz nép körében.

A körkérdésre adott válaszok alapján arra az eredményre jutottak, hogy az oroszok 31%-a tartja Sztálint zsarnoknak, aki milliók haláláért felelős. A válaszadók 21%-a bölcs vezérnek nevezte a szovjet diktátort, további 16% pedig meg van győződve arról, hogy az orosz nép soha nem lett volna képes felemelkedni egy ilyen típusú kemény vezér nélkül.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

2,8 milliárd ember él szabad országban - Oroszország fekete pontos Pünkösti Árpád: Rákosi, Sztálin legjobb tanítványa Törölték Sztálin díszpolgári címét Bushnak Sztálin a példaképe?

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.