Sorszámoztatnák a flóberteket: a minisztérium visszalő?

A flóbert fegyverek sorozatszámozására szólította fel a Belügyminisztérium az egyetlen hazai magán-fegyvergyártót, Keserű Bélát.
2003.12.13 11:30

A Keserű Művek tulajdonosa 1990 óta több tízezer flóbert pisztolyt értékesített a hazai piacokon, s eddig minden hatóságnak megfelelt a számozás nélküli fegyver. Keserű ­ mint a nem halálos hatású fegyver tulajdonosok érdekvédelmi szervezetének vezetője ­ többször is élesen bírálta a tárcát a készülő fegyvertörvénnyel kapcsolatban.

A vállalkozó megerősítette: a minisztérium egyik helyettes államtitkára által aláírt levélben felhívták a figyelmét korábbi nyilatkozatainak pontatlanságára. Egyben jelezték, hogy a flóbert fegyverek sorozatszám nélküli gyártása ellentétes a hatályos rendelkezésekkel, ezért a gyártó érdekében javasolják a jogellenes állapot megszüntetését. Keserű úgy vélte, arról van szó, hogy az érdekvédelmi vezetőként kifejtett, széles körben terjesztett véleményéért és szókimondásáért a vállalkozásán keresztül akar elégtételt venni a minisztérium.

A cégvezető elmondása szerint a módszer az 50-es évekre emlékezteti. Ugyanis jelenleg egyetlen törvény sem írja elő, hogy a hazai forgalmazású flóbert- és légfegyvereket sorozatszámmal lássa el a gyártó. Ennek csak akkor lenne jelentősége, ha ezeket a fegyvereket nyilvántartásba akarnák venni a hatóságok, ám jelenleg szabadon vásárolhatók. Keserű Béla levélben Medgyessy Péter miniszterelnökhöz fordul a tárca vélt túlkapása miatt. Egyben jelezte, hogy mostantól visszafogja érdekvédőként tett nyilatkozatait, mivel nem akarja az igazság oltárán feláldozni cégét.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Belépés és regisztráció

Pattanjunk fel! - Csurgó és Abasár

Csurgó egy 5300 lelket számláló kisváros Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék - találkozásánál, történelme egészen az államalapításig nyúlik vissza.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.