Sorszámoztatnák a flóberteket: a minisztérium visszalő?

A flóbert fegyverek sorozatszámozására szólította fel a Belügyminisztérium az egyetlen hazai magán-fegyvergyártót, Keserű Bélát.
2003.12.13 11:30

A Keserű Művek tulajdonosa 1990 óta több tízezer flóbert pisztolyt értékesített a hazai piacokon, s eddig minden hatóságnak megfelelt a számozás nélküli fegyver. Keserű ­ mint a nem halálos hatású fegyver tulajdonosok érdekvédelmi szervezetének vezetője ­ többször is élesen bírálta a tárcát a készülő fegyvertörvénnyel kapcsolatban.

A vállalkozó megerősítette: a minisztérium egyik helyettes államtitkára által aláírt levélben felhívták a figyelmét korábbi nyilatkozatainak pontatlanságára. Egyben jelezték, hogy a flóbert fegyverek sorozatszám nélküli gyártása ellentétes a hatályos rendelkezésekkel, ezért a gyártó érdekében javasolják a jogellenes állapot megszüntetését. Keserű úgy vélte, arról van szó, hogy az érdekvédelmi vezetőként kifejtett, széles körben terjesztett véleményéért és szókimondásáért a vállalkozásán keresztül akar elégtételt venni a minisztérium.

A cégvezető elmondása szerint a módszer az 50-es évekre emlékezteti. Ugyanis jelenleg egyetlen törvény sem írja elő, hogy a hazai forgalmazású flóbert- és légfegyvereket sorozatszámmal lássa el a gyártó. Ennek csak akkor lenne jelentősége, ha ezeket a fegyvereket nyilvántartásba akarnák venni a hatóságok, ám jelenleg szabadon vásárolhatók. Keserű Béla levélben Medgyessy Péter miniszterelnökhöz fordul a tárca vélt túlkapása miatt. Egyben jelezte, hogy mostantól visszafogja érdekvédőként tett nyilatkozatait, mivel nem akarja az igazság oltárán feláldozni cégét.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.