Megbízott főigazgató a mentőszolgálat élén

Gőbl Gábort még júliusban kívánták elmozdítani posztjáról, ám ő a minisztérium fegyelmi tanácsának döntése ellen bírósághoz fordult.
2003.10.10 11:26

Az egészségügyi miniszter megbízott főigazgatót nevezett ki az Országos Mentőszolgálat élére, miután a jelenlegi főigazgató visszavonta a munkaügyi bírósághoz benyújtott keresetét. Gőbl Gábort még júliusban kívánták elmozdítani posztjáról, ám ő a minisztérium fegyelmi tanácsának döntése ellen bírósághoz fordult.

A minisztérium korábbi vezetésének ideje alatt hozott fegyelmi határozat ugyan az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatójával kapcsolatban is állapított meg szabálytalanságokat, s ezek utólag sem vitathatók, de sohasem merült fel bűncselekmény gyanúja és kétség Gőbl Gábor emberi tisztessége, szakmai munkája iránt - közölte Kökény Mihály egészségügyi miniszter a tárca csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium fegyelmi tanácsa július 25-én hozott határozatával vonta vissza Gőbl Gábor főigazgató és Moro Ákos gazdasági főigazgató-helyettes vezetői megbízatását. A döntést a közalkalmazotti jogviszonyból eredő kötelezettségek megszegése, gondatlanság indokolta. Gőbl Gábor a fegyelmi határozatot a munkaügyi bíróságon megfellebbezte, míg Moro Ákos a döntést tudomásul vette.

Pályázatot írnak ki

Kökény Mihály elmondta: Gőbl Gábor a bírósághoz benyújtott keresetét visszavonta, a minisztérium pedig továbbra is hosszú távon számít szakmai munkájára. A mentőszolgálatot csütörtöktől megbízott főigazgatóként Korzenszky László, eddigi főigazgató-helyettes irányítja, s hamarosan pályázatot írnak ki az OMSZ vezetői posztjára. A fegyelmi eljárás után kinevezett miniszteri biztos változatlanul a helyén marad. Gőbl Gábor a mentőszolgálat tudományos és oktatási főigazgató-helyetteseként dolgozik tovább.

A sajtótájékoztatón Gőbl Gábor is részt vett, aki elmondta, hogy az elmúlt évtizedekben mindig a mentőszolgálat működőképességét igyekezett szem előtt tartani. Nem állítja, hogy ő a legmegfelelőbb ember az intézmény vezetésére, de fontosnak tartja, hogy milyen körülmények között távozik posztjáról.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Szakmai egyetértés? - Csehák kirúgta, Kökény visszavette a mentősök főnökét Visszatért a mentősök főnöke

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.