Bírságot kapott egy medve kilövetéséért a pécsi állatkert volt igazgatója

Az akkor nagy felháborodást keltő ügy végén, pénzbüntetésre ítélte a bíróság a pécsi állatkert volt igazgatóját, amiért az kilövetett egy barnamedvét.
2003.02.19 21:12, Forrás: MR

A pécsi állatkerti botrány négy évvel ezelõtt, 1999 nyarán robbant ki, amikor az intézmény élére új igazgató került. Õ megvizsgálva az elõzõ vezetés munkáját, különféle vagyon elleni bûncselekmények nyomaira bukkant, nem találta rendben a gazdálkodást és a szaporulati leltárt sem.

A legnagyobb felháborodást azonban az váltotta ki, hogy egy védett barna medvét ketrecében osztrák vadászokkal lövettek ki, majd a tetemet a zöld környezetbe hurcolva, azt zsákmányként fényképezték le. Az eljárás az ügy bonyolultsága, sok szakértõi vizsgálat miatt tartott ilyen sokáig.

A pécsi városi bíróság az elsõrendû vádlott, egykori igazgatót természetkárosításban találta bûnösnek, mivel hozzájárult a barnamedve kilövéséhez, és ezért 120 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, viszont a hûtlen kezelés vádja alól felmentették, csakúgy, mint a másodrendû vádlottat.

A tárgyalás harmadik szereplõjével szemben, akit számviteli fegyelemmel vádoltak, megszüntették az eljárást, és az illetõt megrovásban részesítették. Az ítélet jogerõs, ugyanis az ügyész elfogadta azt, és a vádlottak és védõik sem éltek fellebbezéssel.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.