Budapestre érkezett a finn Mikulás, Joulupukki - képeken az érkezés

Piros Mikulás sapkás óvodások köszöntötték énekükkel a Ferihegyi repülőtéren a pénteken Magyarországra érkezett Joulupukkit. A lappföldi Mikulásnak - aki december 9-ig marad Budapesten - sűrű a magyarországi programja.
2007.11.30 17:05, Forrás: MTI


Megjött a Mikulás!képgaléria

A repülőtéren Finnország nagykövete, Jari Vilén fogadta híres honfitársát. Mint mondta, a Mikulás mindig fontos része volt az életének és örül, hogy Magyarországon találkozhat vele.

Amint a nagykövet az MTI munkatársának elárulta, régi ismerőse és földije Joulupukki, mindketten Rovaniemi környékéről valók. A 25 ezer lakosú Rovaniemi Lappföld fővárosa, a Mikulás szűkebb hazája. Minden évben turisták tízezrei zarándokolnak ide a világ minden tájáról, éppen ezért az egyik legismertebb finn település.

A repülőtéren a hamisítatlan nagy fehér szakállú Mikulás köré gyűltek a gyermekintézményekből és a repülőtér környéki óvodákból érkező óvodások, majd átvették tőle ajándékukat.

Joulupukki ezután kormányfőnek kijáró rendőri felvezetéssel, "Mikulás mobilon" érkezett meg a főváros központjába. Mint múltkori látogatásakor, idén is a Le Meridien szálloda lesz a budapesti főhadiszállása.

A szálloda előtt skót dudások köszöntötték a finnországi vendéget, aki ezután találkozott a Tűzoltó utcai gyermekklinika kis betegeivel és megajándékozta őket.

A szállodában Touch of Finland elnevezéssel december 2. és 9. között finn gasztronómiai, turisztikai és kulturális napokat rendeznek. A Mikulással együtt szállt le a gépről Sami Garam, az egyik leghíresebb - magyar származású - finn sztárszakács, aki a finn ételeket főz majd a vendégeknek.

A Mikulás magyarországi programja igen sűrű: Budapesten kívül ellátogat Miskolcra, Veszprémbe, Ajkára és Nyíregyházára is. December 4-én látogat el Nagykarácsonyba, ahol magyar "kollégáival" találkozik majd.

A fővárosban a hagyományos Vörösmarty téri karácsonyi vásáron lehet vele többször is találkozni, ahol a Rovaniemiből érkező kézművesek színvonalas termékei is kaphatóak lesznek majd. Joulupukki részt vesz különféle jótékonysági programokon, és bevásárlóközpontokban is "összefuthatnak" majd vele a karácsonyi ajándékokat vásárlók.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

December 6-án történt - itt a Mikulás! Bódi Sylvi mindenhez ért: elültetett egy mikulást Rekordszámban kapott küldeményeket az idén a Mikulás Mikulás-ajándék a vakvezető kutyáknak Gyurcsánynak a Mikulás feljelentést vitt A Mikulás nem hoz béralkut, azért a nyuszikában még reménykedhetünk A Mikulás is allergiás Az igazi finn Mikulás várja a gyerekeket a Vörösmarty téren

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.