Sólyom lehetne a vízumszószóló az USA-ban

Az amerikai vízummentesség érdekében jó lenne, ha Sólyom László még ősszel ellátogatna az USA-ba, és személyesen kampányolna. Erről Maximilian Teleki, az Amerikai Magyar Koalíció elnöke beszélt a Népszabadságnak.
2007.06.27 07:15, Forrás: Népszabadság

Vízummentességről Maximilian Teleki elmondta: "Amerikai magyarként azt gondolom: ez a minimális udvariasság, amit meg kell adni egy barátnak. Most 50-60 százalék az esély arra, hogy a washingtoni törvényhozás előtt fekvő nemzetbiztonsági törvénycsomag részeként megszavazzák a vízummentesség kiterjesztését hét közép-európai országra, köztük Magyarországra."

A 2008-as elnökválasztás miatt a vízumügyet még az idén sikerre kell vinni. Ezért lenne fontos, ha Sólyom László felülvizsgálná álláspontját - miszerint amíg az amerikai hatóságok ujjnyomatot vesznek az USA-ba készülő magyar állampolgároktól, addig ő sem utazik oda -, és az államfő nem hivatalos látogatást tenne az Egyesült Államokban. Sólyom a vízummentesség érdekében az USA-ban, aktív fellépéssel sokkal többet tudna elérni. Eközben kiállhatna a környezetvédelem mellett olyan "zöldgondolkodású" politikusokkal találkozva, mint Al Gore volt alelnök vagy Arnold Schwarze-negger kaliforniai kormányzó - nyilatkozta a Népszabadságnak Maximilian Teleki, az Amerikai Magyar Koalíció elnöke.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Vízum az USA-ba: csak online és ingyen Amerika: ha feldobom jóváhagyás, ha leesik vízum? Amerikai vízummentesség? Egy kicsit még odébb van Közösen lobbizunk a vízummentességért - Havonta ötezer dollárral Vízummentes beutazást az Egyesült Államokba! A vízummentességről tárgyalt Dávid Ibolya New York-ban - Kifütyülték október 23-a miatt?

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.