Éles fül, vagy élénk elme? Egyedül Orbán hallott a "szankció Gyurcsányról"

Orbán Viktor állításával ellentétben sem az Európai Bizottság pénzügyi szóvivője, sem EP-frakciók nem tudnak arról, hogy Brüsszelben "szankció Gyurcsányként" emlegetnének egy parlamenti jelentést.
2007.05.03 07:33, Forrás: Népszabadság

"Az Európai Parlament folyosóin lassan mindenki csak ?szankció Gyurcsányként? emlegeti azt a készülő uniós szabályt, amelynek értelmében büntetni kell a hamis államháztartási adatszolgáltatást" - jelentette ki Orbán Viktor Brüsszelben annak kapcsán, hogy pártjának vezetősége itt tárgyalt a többi közt Jacques Barrot-val, az Európai Bizottság alelnökével és Wilfried Martensszel, az Európai Néppárt elnökével. A Fidesz elnöke ugyanakkor hozzátette: nem közvetlenül Magyarország elleni szankcióról van szó, hanem olyan magatartást akarnak büntetni, amelynek kirívó példáját hazánk adta.

Lapunk megkérdezte Amelia Torrest, Joaquín Almunia pénzügyi EU-biztos szóvivőjét, Ingo Friedrichet, az Európai Parlament bajor konzervatív alelnökét, valamint három frakciószóvivőt (Solange Hélin-Villes-t a szocialistáktól, Neil Corlettet a liberálisoktól és Helmut Weixlert a zöldektől), hallották-e már a "szankció Gyurcsány" kifejezést bármilyen szövegösszefüggésben. A válasz egyöntetű nem és értetlenség volt.

- Régóta tudjuk, hogy a Fidesz nem ismer határokat a hazugságok, vádaskodások terén. De sajnálattal értesültem Orbán Viktor újabb csúsztatásáról. Az állítólagos "szankció Gyurcsány" csak a fideszes pártelnök fejében létezik - nyilatkozta Tabajdi Csaba (MSZP).

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

MSZP: Brüsszel leckét ad Orbánnak európai politizálásból Orbán: A Fidesz hazánk szavahihetőségét próbálja újjáépíteni Brüsszelben PR-fogás a Fidesz brüsszeli elnökségi ülése? Javítanának a Magyarországról kialakult képen - Brüsszelben ülésezik a Fidesz Fidesz: a szocialistákat eszi az irigység, mert rájuk nem kiváncsi Brüsszel

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.