Orbán: Számunkra a köztársaság egy üres szó, az csak egy ruha

A Fidesz programja az emberhez méltó élet megteremtéséről szól, amelyhez munkára, családra és otthonra van szükség. Erről Orbán Viktor pártelnök beszélt hétfőn este a Magyar Rádióban.

2006.03.14 07:53, Forrás: MTI

"Emberhez méltó élet, biztonságos Magyarország, munka, otthon család: ez a programunk lényege" - fogalmazott Orbán Viktor a Krónika Háttér című műsorában. Az emberhez méltó élet megteremtéshez elsősorban munkára, családra, otthonra van szükség. A család a biztonságot jelenti, növeli teljesítményünket, ezért támogatunk minden olyan lépést, amely a családok terheit csökkenti, támogatásukat erősíti - fűzte hozzá a volt kormányfő.

Orbán Viktor közölte: az otthonteremtés régi rendszerét "kicsit kipofozva", hozzáigazítva a megváltozott körülményekhez, vissza kívánják hozni. Ez egy nemzeti program, "a nemzetben mindannyian benne vagyunk": épek és fogyatékos emberek, falusiak, tanyán élők, nagyvárosiak, a fővárosban élők, valamint a határon túli magyarok is - szögezte le az ellenzéki honatya.

"Számunkra a köztársaság egy üres szó, (...) az csak egy ruha, valójában a nemzet a test, azon a köztársaság a ruha, az emberek, azok a nemzetben élnek a köztársaság legfeljebb a ház, amiben lakunk" - fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: "A mi jövőnk a nemzetben van, nem a köztársaságban, nem a bankokban, nem a nagyvállalatokban, hanem (...) a magyar emberekben".

A Fidesz elnöke szerint az elmúlt néhány hét annak a jegyében telt, hogy a szocialisták kritizálták a Fidesz programjavaslatait, mint mondta: "az MSZP kergette a Fideszt". "Minden egyes javaslatunk kidolgozott koncepciókra épül, minden egyes javaslatunk mögött ott vannak a megvalósításhoz szükséges lépések" - fűzte hozzá.

Orbán Viktor a pénzügyminiszter egyik előadására hivatkozva azt mondta: az MSZP megszorító csomag bevezetésére készül. "1.200 milliárd forintos megszorító csomag lapul az íróasztalfiókban a szocialistáknál, és a választások után rá is zúdítják majd ezt a magyar választókra. Ez az összeg akkora zsákot jelent, amibe három Bokros-csomag belefér" - mondta.

A pártelnök szerint "a luxuskormányzást abba kell hagyni, (...) egy plebejus kormányra van szükség". Véget kell vetni a milliós végkielégítéseknek, az indokolatlan jutalmaknak, a luxusautóknak, a tízmilliárdért vásárolt bútoroknak, telefonoknak - fűzte hozzá.

Orbán Viktor a műsorvezető felvetésére kifejtette azon véleményét, hogy a Nemzeti Fejlesztési Tervet "felcímkézték MSZP-s logóval". A pártelnök szerint ez "nem egy elegáns lépés" a szocialisták részéről, hiszen a terv elkészítésében az ellenzék is részt vett. A Fidesz elnöke egyelőre nem tudott biztosat mondani arról, hogy részt vesz-e a parlamenti párt listavezetőinek április 3-i vitáján.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Fogadjunk! - MSZP vagy Fidesz? Gyurcsány vagy Orbán?

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.