Elkészült a Fidesz 14. havi nyugdíjra vonatkozó javaslata

A Fidesz elkészítette a 14. havi nyugdíj bevezetésére vonatkozó törvényjavaslatát, és kezdeményezi, hogy a parlament hétfői, e ciklusban várhatóan utolsó ülésén döntsön annak elfogadásáról - közölte Áder János.
2006.02.12 15:34, Forrás: MTI

A Fidesz rendkívüli házbizottsági ülés összehívását kezdeményezi hétfőn, ahol javaslatot tesz arra, hogy a házszabálytól való eltéréssel tárgyalja meg és fogadja el még az utolsó ülésnapon a parlament a javaslatot - mondta a frakcióvezető sajtótájékoztatóján. Hozzátette: a javaslat szerint a 14. havi nyugdíjat a 13. havihoz hasonló módon vezetnék be a következő ciklusban, tehát 2006 és 2010 között minden évben plusz egy heti nyugdíjat fizetnének ki.

A bevezetés módját a frakcióvezető azzal indokolta, hogy a parlament a 13. havi nyugdíj esetében erről már döntést hozott, valamint így a legegyszerűbb megkímélni a parlamentet és a nyugdíjasokat a felesleges vitáktól. "A Fidesz a törvényjavaslattal garantálni szeretné, hogy bárki alakít ez év tavaszán kormányt, a 14. havi nyugdíj bevezetése megtörténik" - mondta Áder János.

A frakcióvezető úgy fogalmazott: Orbán Viktor Fidesz-elnök 14. havi nyugdíj bevezetésére vonatkozó javaslatát Gyurcsány Ferenc miniszterelnök "blöffnek" nevezte, a múlt héten pedig a legnagyobb nyugdíjas érdekképviseleti szervezet vezetője, Jankovics György "a nyugdíjasok nevében lemondott a 14. havi nyugdíjról".

Ez azért is meglepő, mert a 13. havi nyugdíj bevezetését nagy egyetértésben fogadta el az Országgyűlés, s az elmúlt évek áremelkedései is indokolttá teszik azt, hogy további segítséget kapjanak a nyugdíjasok - mondta Áder János.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Orbán: 4-es metró, 14. havi nyugdíj, külvárosi vasúthálózat A 14. havi nyugdíj bevezetése a nyugdíjasok ellen hangolhatja a fiatalabbb korosztályokat? Fidesz: a több munkahely az alapja a 14. havi nyugdíjnak Orbán: a 14. havi nyugdíj is lehetővé válhat

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.