Gyurcsány zavarba jött - Folytatott-e egyáltalán üzleti tevékenységet a Fittelina Kft.?

A miniszterelnök mai rádióinterjújában nem válaszolt arra a kérdésre, hogy folytatott-e üzleti tevékenységet Gyurcsány Ferenc családi cége, illetve volt-e valós bérlője villájára, uszodájára a Fittelina Kft.-nek.
2005.09.27 12:27, Forrás: fideszfrakcio.hu, MNO

Folytatott-e egyáltalán üzleti tevékenységet a Fittelina Kft., volt-e valós bérlője Gyurcsányék lakására, uszodájára a cégnek 1995-2002 között? Ezt kérdezte a keddi szokásos rádióinterjúban az újságíró a miniszterelnöktől.

Gyurcsány Ferenc azonban válasz helyett a csupán azt hangoztatta: "ennél sokkal több nem igaz, pontatlan, kifejezetten hamis állítás van". Majd azt hangoztatta: "Szerintem az a helyes, amit a szóban forgó társaság tesz, hogy ebben az ügyben akkor elindítja az ötödik (sic!) személyiségjogi pert, és aztán majd természetesen ki fog derülni ebben a perben, hogy kinek van igaza. Teljesen biztos vagyok abban, hogy jogszerű és törvényes üzleti tevékenységet folytattak ezek a cégek. Bízzuk az adóhivatalra, a bíróságra ezek eldöntését, ne pedig a politikai vitára."

Gyurcsány azt hangoztatta, hogy "a szóban forgó társaság két adóvizsgálatot élt meg éppen abban az időszakban, '97-ben majd 2000-ben - amikor éppen azok voltak kormányon, akik ma támadtak -, és minden vizsgálat úgy zárult, hogy minden törvényes és jogszerű".
Gyurcsány vélhetően zavarában megfeledkezett arról, hogy 1997-ben a Horn-kormány volt hatalmon.

Az "országirányító" hallgat

Arra a kérdésre, hogy a miniszterelnök személyét érintő kérdésben miért a pénzügyminiszter válaszolt a Parlamentben, mikor Gyurcsány Ferenc is jelen volt, a kormányfő közölte: nem volt az ülésteremben. "Más dolgomat tettem, ahogyan a miniszterelnöknek az a dolga, hogy irányítsa az országot"- mondta.

Batiz is megfutamodott

Tegnap Batiz András a kormányszóvivőin arról beszélt, hogy az Altus Rt. jó hírnév megsértése miatt pert indít a Magyar Nemzet kiadója ellen. Főnökéhez hasonlóan, a szóvivő is megkerülte a választ arra a kérdésre, miszerint a Fittelina Kft. foglalkozott-e más ingatlanok bérbeadásával, illetve volt-e valós bérlője a Szemlőhegyi villának. Batiz egy nappal korábbi válaszát megismételve azt mondta, hogy "minden törvényt betartottak, minden szerződés valós volt, eddig terjed az én hatásköröm".

A további kérdéseket megelőzendő, Batiz András félbeszakította a szóvivői tájékoztatót, mondván, ne tartsák fel a többieket, és arra a kérte a tudósítókat, hogy négyszemközt beszélgessenek vele.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Hiller nem szereti Zuschlagot, vizsgálóbizottság elé küldené Gyurcsányt Nincsenek véletlenek? - Egy napon kerül a boltokba Gyurcsány könyve és az "ellenkötet" Gyurcsány perel 2010-re akár 100 ezer forint is lehet a minimálbér átlagos összege? Gyurcsány tervez... Gyurcsány: mindenki az országért van, de a kormánykoalíció teszi ezt a legjobban Európai béreket a Parlamentbe! Gyurcsány újabb ötlettel állt elő Gyurcsány: Földet a népnek! Nem árulunk zsákbamacskát - Hiller Gyurcsányt javasolja kormányfő-jelöltnek Simicskó: Gyurcsány miatt nő Magyarország terror-fenyegetettsége Tamás Gáspár Miklós: Gyurcsány Ferenc már nem mer baloldali lenni

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.