null

Tasnádi Péter megkezdi a vadászatot

A házi őrizetben lévő Tasnádi Péter a Magyar ATV-ben nyilatkozva kijelentette: fő célja, hogy "egyenként vadássza le" a szerinte besúgó Lovas Istvánt, Bayer Zsoltot és az összes többi jobboldali újságírót.
2002.08.14 12:00, Forrás: Magyar Nemzet

"Lovas Lichler István egy antiszemita zsidó és elmebeteg" - állította Tasnádi Péter a Magyar ATV vasárnap esti műsorában.

Az alákérdezésekkel együtt körülbelül egy órás monológra kapott lehetőséget a Magyar ATV-től a házi őrizetben lévő Tasnádi Péter, miután az általa vitára kihívott újságíró, Lovas István nem jelent meg mellette a stúdióban. Tasnádi programismertetőjében kijelentette: fő célja, hogy "egyenként vadássza le" a szerinte besúgó Lovas Istvánt, Bayer Zsoltot és az összes többi jobboldali újságírót. Tasnádi nem mulasztotta el megemlíteni a rendőrséget, Orbán Viktort és Pintér Sándort sem, továbbá javaslatot tett a hatóság átszervezésére.

Az előzetes hírekkel ellentétben nem volt látható a Magyar ATV-n Lovas István újságíró és Tasnádi Péter vállalkozó vitáját. A műsor vasárnap este 20.15-kor kezdődött volna, de több újság már idejekorán tudni vélte, hogy a műsor elmarad, mert Lovas nem ment el a műsor felvételére.
Nos, Lovas meglepetten fogadta az MNO hívását, s kijelentette, a tv-csatorna hazug módon hirdette a műsorát: - Kezdettől fogva tudják, hogy nem vitázom Tasnádival. Soha fel sem merült bennem, hogy elmenjek a felvételre, de arra sem gondoltam, hogy nem megyek el, olyannyira tárgytalannak tekintettem és tekintem az ügyet - mondta az újságíró. Hozzátette: talán így akart az ATV több nézőt vonzani Tasnádi monológjához.

Mint ismeretes: Tasnádi jelenleg házi őrizetben várja pere lezárását, a másodfokú ítélet kihirdetését.

Lovas két hete közleményben tudatta, hogy a vállalkozó őt és családját is megfenyegette, amit Tasnádi cáfolt.

Az ATV délutáni beharangozójában hirdette: 20.15-től Lovas-Tasnádi vita lesz Lovas nélkül.

Lovas Istvánnak teljesen igaza lett, mert Tasnádi valóban lehetőséget kapott monológja elmondásához, s ha megakadt a sztorizásban, a végig bratyizva tegeződő Szőke László riporter lendületet adott a vállalkozónak egy-egy alákérdezéssel.

Révész Renáta viszont ott volt...

A műsor egyébiránt azzal kezdődött, hogy Révész Renáta, a Színes Mai Lap munkatársa viszont éppen ott volt a stúdióban, s ha már arra járt, elmesélte, hogy egy általa ismerős hang megfenyegette. "Mint az ATV lelkes nézője, tudom ki volt. Az biztos, nem Lovas" - mondta az újságírónő, s hozzátette: feljelenti az utcai fülkéből jelentkező fenyegetőt. A bulvárlap szerint a telefonáló a következőt mondta: "Na idefigyelj Te zsidóbérenc f...cibáló kurva! Jobb, ha leszállsz a Lovasról, mert különben szét leszel b...va!"

A szerkesztőknek telefonon sikerült utolérni Móricz Jánost, a Vasárnap Reggel munkatársát, aki elmondta, őt Lovas István nevében szintén megfenyegették, s egyébként is: "Lovas a szakma szégyene".

És akkor Tasnádi belelendült...

Tasnádi Péter vállalkozó már az elején leszögezte, miért hívta ki Lovast egy vitára: az újságíró szerinte többször dehonesztáló kijelentéseket tett (rá is). Elmondta: eddig nem is ismerte, de "most már egyre több információval rendelkezem róla", akit egyébként "rettentően ellenszenves" embernek tart, mert fenyegeti, sértegeti a zsidókat, a kommunisákat, a baloldaliakat és a másként gondolkodókat.. Szerinte Lovas mindig hangoztatja bátorságát, erőszakos, lázító, s "próbálja a tömegeket mozgósítani". Úgy véli: Lovas a kisebbség ellen hangol, miközben ő is oda tartozik: "egy zsidó antiszemita; ezek a legrosszabbak".

Tasnádi sajnálta, hogy nem "nézhetett farkasszemet" Lovassal, aki mindig visszaél fizikai erejével, két méteres magasságával és 120 kilójával, továbbá: "igazán gyáva ember".

"Én saját meggyőződésemből vagyok itt, nem vagyok bűnöző, bármennyire is szeretnének annak látni" - tiltakozott Tasnádi, aki egy-egy témához rendre visszatért, s újra nyomatékosította mondanivalóját.

A vállalkozó megemlítette: Lovas eddig elhallgatta az ellene hozott valós ítéleteket, miközben még a kaliforniai bíróság is elfogató parancsot adott ki ellene erőszakos bűncselekmények miatt. "Lovas soha nem tudta cáfolni bűneit, amiket nem kreáltak, hogy elfedjék disszidálását" - mondta még el ebben a témában Tasnádi.-

Tasnádi szerint Lovas hazudott, amikor azt mondta, hogy egy személy Tasnádi Péter hangján és Tasnádi Péter nevében bemutatkozva megfenyegette, mert ezt nem tudja bizonyítani. Nehezményezte, hogy az újságírót a Szervezett Bűnözés elleni Osztály hallgatta ki, amikor ez a testület "állam az államban". Tasnádi ezt azzal érzékeltette, hogy továbbra is üldözik, ott vannak a házánál, felírják vendégei autóinak rendszámát, üzletpartnerei nevét, lehallgatják telefonját. Kijelentette: a hatóság még a feleségét is beszervezte ellene. Ekkor feltette a kérdést: "Ezt vajon miért nem állítja le Salgó László országos rendőrkapitány?"

Majd kategorikusan kijelentette: Lovas István egy elmebeteg.

Aztán úgy vélte, hogy hiába volt kormányváltás, a rendőrségen ugyanazok maradtak, akik kiszolgálták a "jobboldali rezsimet". Majd javaslatot tett a hatóság átszervezésére: "El kell zavarni azokat, akik tehetségtelenek, akik kiszolgálták a jobb oldali kormányt. A fiatalokat kell helyzetbe hozni, így lehetne harcolni a szervezett bűnözés ellen. Meg kell fizetni a rendőröket, és több rendőr kell az utcára" - hangzott az utasítás, ami akár belügyminiszteri kampánybeszéd is lehetne.

Tasnádi ugyanakkor meg is dicsérte a rendőröket, elsősorban azokat, akik a házánál teljesítenek szolgálatot, mert udvariasan, kedvesen fogadják vendégeit, s már el is mondták neki, hogy "csak parancsot teljesítenek".

A vállalkozó szóba hozta Pintér Sándort, az Orbán-kormány belügyminiszterét, aki szerinte "szabadon garázdálkodik, s amikor tanúkkal igazolta, hogy Pintér megfenyegette, a rendőrök nem tettek semmit".

Tasnádi Lovasról és családjáról

Tasnádi szerint az újságírónak anyja és apja is zsidó volt, eredeti családneve pedig Lichler (a televízióban legalábbis így hangzott - a szerk.). Felmenői 1939-ben kikeresztelkedtek. "Nem tudom, Lovas hogyan tud tükörbe nézni, miután lázít saját népe ellen és szélsőjobboldalinak mondja magát, és mindig párhuzamot von a hitleri fasizmus és a kommunizmus pusztítása között".

Tasnádi megjegyezte: nem érti zsidózását, mert például Zsófia lánya is a Lauder iskolába járt, de kiíratta az intézményből, amikor Wermer András, Orbán Viktor tanácsadója is. Hozzátette: Lovas 1983-84-ben a Menóra tudósítója volt.

A vállalkozó megemlítette: úgy tudja, Lovas besúgó volt: "Nem állítom, hogy az volt, de sokan beszélnek róla".

Tasnádi célja a szélsőjobboldaliak levadászása

Arra a riporteri kérdésre, hogy mit szeretne leginkább elérni, Tasnádi így válaszolt: "Azt, hogy tűnjenek el a nyilvánosságból a szélső-szélső jobboldaliak, akik csak fröcsögnek és ostobaságokat beszélnek, mint például a Sajtóklubban." Úgy véli, nem fér bele, hogy úgy beszéljenek a miniszterelnökről, mint az ellenzék Medgyessy Péterről. "Én sem szerettem Orbán Pétert, de" - mondta, amikor a riporter helyesbített: "Viktort". Mire Tasnádi így folytatta: "Őt sem, de a Pétert sem".

Majd a vállalkozó kijelentette: "Egyenként le fogom vadászni a szélső-jobboldaliakat. Családom már nincs, időm viszont van, és harcolni fogok a demokráciáért, a szabadságért és a békéért. El fogom tüntetni Lovast és Bayert".

Riporteri közbevetésre Tasnádi elmondta: Az erőszakos filmeket nem engedné sugározni és a Híradóból is kivágná ezeket a jeleneteket. "Jó volt a cenzúra, attól, hogy demokrácia van, még nem kell megrontani a gyerekeket" - vélekedett, s megjegyezte: "Mindkét oldal újságírói szemellenzősek", majd azt is, hogy eddig nem látott egyetlen Juszt-műsort sem.

Szóba hozott egy másik újságírót is, mégpedig Bencsik Andrást, a Demokrata című hetilap főszerkesztőjét, aki a vele folytatott vita után elismerte, vesztett, mert nem volt eléggé felkészült, s lemondta részvételét a Sajtóklubban. Tasnádi szerint a munkásőr lapnál tevékenykedő Bencsik "jó kommunista módjára gyakorolt önkritikát".

Tasnádi még visszatért Lovasra, akiről úgy tudja, hogy azért nem volt jó neki a Kende Péterrel folytatott vita egyik tervezett időpontja, mert akkor a kormány pénzén Bali szigetén üdült.

"Úgy gondolom, Lovas István fel fog jelenteni, de nem baj, akkor majd járunk a bíróságra. Azt akarom, hogy eltűnjön, le fogjuk vadászni őket. A Bayert is, őt is és az összes többit" - zárult Tasnádi Péter monológja.

A Jobbik közleménye

A magyar televíziózás történetében páratlan fenyegetésre került sor az ATV augusztus 11-i, esti adásában. A csatorna lehetőséget adott Tasnádi Péternek, a jelenlegi kormánypártok támogatójának, a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság által jól ismert háziőrizetesnek, hogy válogatott rágalmait szórja az ATV legnézettebb műsorának vezetőjére, Lovas Istvánra. Tasnádi az adás végén többes számot használva jelentette be, egyenként vadássza le a tőle másként gondolkodó újságírókat. Nyilvánvaló, hogy az ATV vezetősége saját televíziója újságírói ellen csak akkor lép fel, ha a támadást megrendelik.

Eljött az idő, amikor már a döbbenetünk kifejezése nem elegendő annak megbélyegzésére, ami itt a jelenlegi koalíció hatalomra kerülése óta történik a sajtószabadság elleni aljas támadások eszkalációjában. Nyomatékkal felszólítjuk az MSZP-t és az SZDSZ-t, hogy hű követőjük és támogatójuk, Tasnádi Péter fenyegetéseitől, valamint rasszista kijelentéseitől határolja el magát! Ugyanerre szólítjuk fel a Magyar Újságírók Szövetségét és a balliberális lapokat! Egyben arra kérjük a Fideszt, hogy végre ébredjen rá folytatódó hallgatásának tarthatatlanságára, súlyos felelősségére és tiltakozzon, felhasználva nemzetközi kapcsolatait. Tiltakozzon itthon, a nemzetközi újságíró-szervezeteknél és az Európai Unió megfelelő szerveinél!

OS

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Lovas István a Sajtóklubról Tasnádit életveszélyes fenyegetéssel vádolja az ATV műsorvezetője

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.