Jönnek a zenekalózok

Igazából kalózok: film a rádió hőskoráról

Noha a zenei kalózkodás kifejezést ma már az illegális letöltőkre értik, volt idő, amikor ez az engedély nélkül működő kalózrádiókra vonatkozott - és most róluk készül film Richard Curtis, az Igazából szerelem készítőjének rendezésében.

2008.03.31 06:45ma.hu

A The Boat That Rocked című vígjáték forgatása március elején kezdődött el, helyszínként egy rozsdás öreg halászhajó, aláfestésként pedig a 60-as évek zenéje szolgál. Akkoriban ugyanis a "hivatalos rádiók" összesen heti két órát sugároztak rockzenét Angliában, így a lakosság fele, mintegy 25 millióan kalózrádiókat hallgattak. A fontosabb szerepekben olyan zseniális karakterszínészek tűnnek majd fel, mint Philip Seymour Hoffman (Charlie Wilson háborúja), Bill Nighy (Igazából szerelem), Rhys Ifans (Sztárom a párom), és egy vérszomjas kormányhivatalnok szerepében Kenneth Branagh.

Bill Nighy egy korábbi zenés szerepe

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.