válassz stílusosan

Milyen típusú haj megy az arcformádhoz?

Az arcformánk ismerete igen fontos ahhoz, hogy tudjuk: milyen haj áll jól nekünk. Egy stílusos nő ezt is figyelembe veszi, amikor frizurát választ.

2011.04.12 18:14egyno.hu

Sajnos nem mindenkinek áll jól minden típusú frizura, hiába is szeretnénk úgy kinézni, mint Halle Berry vagy Cameron Diaz. Több arcforma létezik, a hajunk formáját ezekhez kell igazítanunk, mert ha nem tesszük, eséllyel válik előnytelenné a megjelenésünk. Egy stílusos nő tisztában van azzal, milyen az arcformája és mely hajtípusokkal mutat a legjobban – ezek közül választ frizurát.

Alapvetően ötféle arcforma van. Más és más hajtípus áll hozzájuk jól, de annyi bizonyos, hogy mindegyikhez meg lehet találni a legmegfelelőbbet. Rengeteget jelent a jól eltalált frizura: egészen megváltoztathatja megjelenésünket, sokkal előnyösebbé teheti.

Kerek arcforma

A kerek arcforma jellemzője, hogy a homlok, illetve az áll közti távolság nagyjából ugyanannyi, mint a két arcél közötti. Gyakori arctípus, melyhez a hosszú, és leginkább egyenes frizura mutat jól. Az arcél optikai vékonyítása akkor is elérhető, ha göndör a hajunk, ilyenkor célszerű lépcsőzetes vágást alkalmazni. Kerek archoz nem mutatnak rosszul a laza hullámok sem. Ami nem javasolt, az a fru-fru – ha mindenképp szeretnénk, olyan legyen, amit oldalra lehet fésülni. Aki kerek arcához mindenképp szeretné kipróbálni a rövid frizurát is, oldalt tépett fazont válasszon! 

Szögletes arcforma

A szögletes arc tulajdonosának széles a homloka, az álla viszont határozott, az arccsontok kiugranak. Érdemes hosszú hajat választania, méghozzá lépcsőzetesen vágva. Mivel az ilyen arctípusúak homloka széles, itt már megengedett a fru-fru, de legyen laza - a nagyon rövid általában előnytelenül mutat ezen az arcformán. Laza, könnyed hullámokkal a szögletes arcvonásokról is eltereljük a figyelmet, jöhet a tépett és kissé aszimmetrikus frizura is! Egy stílusos nő semmiképp sem választ szögletes hatást keltő frizurát ehhez az arcformához. 

Hosszúkás arc

A hosszúkás arcformával rendelkezők keskeny arccal, magasabb homlokkal vannak megáldva. Nem tanácsos lelapult, hosszúkás hatást keltő frizurát viselniük. Inkább oldalt növeljék a haj tömegét, formáját. Ideális lehet az állig érő haj, mely egyenletesen lépcsőzetes, oldalt pedig szélesebb. Lehet rövidebb is, de ne essünk túlzásokba. Remek ötlet viszont a kócos, hullámos, rendezetlen hatást keltő frizura, és a hosszúkás arcformájú hölgyek fru-frut is bátran választhatnak. Egy stílusos nő akkor sem jön zavarba, ha haja egyenes, vékony szálú, ebből is lehet ugyanis a ma kapható számos hajformázóval rakoncátlan hatású frizurát csinálni!

Háromszögletű vagy "szív" arcforma

A "szívarcúaknak" széles a homloka, hegyes az álla, határozottak az arccsontjai - szív formára emlékeztet az arcforma, innen a neve. Számukra kifejezetten ajánlott a fru-fru viselése, mivel a homlok ezzel keskenyebbnek látszik. Legjobban a vállig érő haj áll nekik, akár középválasztékkal is, amely nem mindenkin mutat jól. A szívformájú arccal rendelkező hölgyek is viselhetnek rövid frizurát, de olyan legyen, amely lágyítja oldalt az arccsont határozottságát - kérjük ki fodrászunk véleményét a frizurát illetően.

Ovális arc

Legszerencsésebb talán az ovális arcforma birtokosa. Ez ugyanis az az arc, melyhez a legtöbb frizura jól áll, sőt eldönthetjük, szükségünk van-e fru-fru-ra vagy sem, minden bizonnyal egyik változattal sem nyúlunk nagyon mellé.

Az ovális arc keskeny és egyenletes - olyan megoldásokat ne válasszunk csak, amely optikailag hosszít, nyújt, például tupírt - ellenben a rendezetlen, rakoncátlan hatású frizura itt is javasolható. 

Forrás: egyno.hu

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.