A zenész csupán brand lett?

Cipőbotrány Kurt Cobain körül

Edzőcipővel tiszteleg Kurt Cobain előtt egy amerikai sportcipőgyártó cég. A Nirvana egykori énekeséről elnevezett modellt Cobain aláírása, dalszövegek és a 14 éve halott művésztől származó rajzok díszítik, a cipőbetéten pedig "a punkrock a szabadságot jelenti" felirat áll.

2008.03.22 09:25MTI

A gyártás már elkezdődött, a limitált darabszámú széria nyáron, a cég századik születésnapjára szervezett kampány idején kerül a piacra - jelentette a The Daily Swarm című zeneipari szakportál. Az ügyről egyebek mellett a brit New Musical Express is beszámolt.

A tekintélyes zenei hetilap portálján megjelent cikkhez fűzött olvasói kommentárok alapján a Nirvana-rajongók többsége elutasítja az ötletet. "Csak a márka felpolírozása a cél. Az egésznek semmi köze a zenéhez" - írta egyikük. "Gusztustalan kizsákmányolás és éppen azoknak az eszméknek a tagadása, amelyekben Cobain hitt. Tehetséges zenészként kellene emlékeznünk rá, nem pedig brandként" - jegyezte meg egy másik olvasó.

Van persze, akinek tetszik a cipőterv: "Nagyon jó ötlet, már alig várom, hogy szerezzek egy párat." A centenáriumi reklámkampányban más halott zenészeket - például Ian Curtist, a Joy Division frontemberét és Sid Vicioust, a Sex Pistols basszusgitárosát - is beveti a Converse, Cobain szerepeltetéséhez pedig hozzájárult felesége, Courtney Love. Nem úgy, mint egy másik cipős cég, a Dr. Martens tavaly tavaszi kampányához, amely Love akkori nyilatkozata szerint az ő tudta nélkül indult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.