Ötletek február 14-re

4 tipp, hogy mivel lepd meg kedvesed Bálint napon

Újra itt a Valentin nap, és biztos, hogy kellemetlen helyzetbe kerül, aki figyelmen kívül hagyja. Nem kizárt, hogy a barátnője azt mondta, hogy semmi sincs, amit kevésbé tartana fontosnak, és hogy semmi szükség Bálint napi ünneplésre.

2011.02.14 07:00

De higgye el, sok pluszpontot szerezhet, ha a szokásosnál is jobb és több figyelmet szentel partnerének ezen a napon, hiába tűnik úgy, mintha nem helyezne rá hangsúlyt.

Itt nem drága ajándékokról, vagy bonyolult tervet igénylő műveletekről van szó. Mindez csak ahhoz járulna hozzá, hogy a szerelem napját körüllengő romantika elhalványuljon. Van-e nagyobb ajándék, minta szerelem maga?

1. ötlet: Lányrablás

Hívja fel, hogy megtudja, merre jár, és mit tervez aznap. A Bálint napot, vagy a szerelmet ne említse. Ha jól tud színészkedni, megjátszhatja, hogy éppen csak hogy felkelt, és hogy fáradt, szórakozott, és az aznap esti randiról is megfeledkezett.

Lepje meg

Ha sikerült óvatosan megszerezni a kedves pontos „koordinátáit”, menjen oda. Lepje meg, kösse be a szemét, és – ha lehetséges, és elég közel parkolt le - vigye a kocsijához. Ha ez kivitelezhetetlen, biztosíthatjuk, hogy az is kielégít minden romantika iránti igényt, ha kézen fogva vezeti el. És ne felejtse el kimenteni a barátai, kollégai, szülei, és minden egyéb 'tanú' előtt, mielőtt lelép vele.

2. Ha eljutott vele az autóig, eljött a kreativitás ideje


Elviheti oda, ahol először találkoztak. Elmehetnek egy romantikus étterembe, vagy szervezhet egy kényeztető programot. Hazamehetnek, és elmagyarázhatja neki, mennyire hiányzik, amikor nincsenek együtt. Vagy ha már egyszer az autóban vannak …

2. ötlet: Szerelmes levél

A levélírás sajnos kiment a divatból, de szerencsére még mindig romantikusnak számít. Sőt, a romantikus vonal mintha még erősödött is volna. Tényleg semmi szükség az internetről kimásolt verssorokra. A hiányzó rímek ellenére párja sokkal jobban fog értékelni mindent, amit magától írt le, mint bármit, amit kimásolt.

Írhat bármit


A férfiaknál az őszinteség nagyon sokat számít. Írhat nemes „középkori” stílusban, vagy pont az ellenkezőben. Már maga a megírt szerelmes levél biztos siker.

3. ötlet: Utalások, melyek a „kincshez” vezetnek

Helyezzen az ágyra piros rózsát, vagy valamit, amiről tudja, hogy megfelel. (Engedje szabadjára a képzelőerejét. Pl. Ön is elhelyezkedhet az ágyon, miután bekente magát csokoládékrémmel. Tényleg ne hagyja magát korlátozni semmitől.)

A kincs, az Ön …

A végkifejlet előtt hagyjon kis üzeneteket, utalásokat, és apróbb figyelmességeket, minden olyan helyen, amiről tudja, hogy fel fognak tűnni. Elrejthet pl. egy üzenetet a tárcájában: „Este hétkor a szerelem vár rád otthon”, amibe becsomagolhatja a párja kedvenc csokoládéfajtáját. Folytassa hasonlóan elmés üzenetekkel a kedvese autójában, a folyosón, a bejárati ajtón stb.

4. ötlet: Szerelmi fészek

Ha lehetősége nyílik rá, vegyen ki szabadnapot, és rendezze át a lakást (az Önét, vagy az övét) a világ legromantikusabb helyévé. Gondoskodjon róla, hogy a megvilágítás kizárólag gyertyákból és mécsesekből álljon.

A levegőben a hölgy kedvenc illata töltsön be mindent. Az ágyból alakítson ki szerelmi fészket: cserélje le az ágyneműt szaténra vagy selyemre, és szórja be vörös rózsával.

Amikor a kedvese hazaérkezik, a kádban várja meleg fürdővíz. A fürdőszobában se feledkezzen meg a gyertyákról, mécsesekről, és az illatszerekről sem.

A videotékából hozza el az „Önök” filmjét, tegye fel az „Önök” számát. Várja a kedvenc ételével, vagy olyannal, ami közös emlékeket ébreszt.

És mindeközben gondoskodjon róla, hogy a kedvesnek fogalma se legyen róla, mi várja otthon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.