Itt a top 10 ötlet

Egészséges ajándékötletek karácsonyra

Egy egyszerű ötletre vágysz, úgy akarsz egy egészséges ajándékot adni, hogy az jelentsen is valamit? Itt a top 10 ötlet, hogy biztos legyen a siker!

2010.12.22 10:00kamaszpanasz.hu

Vicces palack

Nem műanyag palackra gondolunk, sokkal inkább egy termoszra, ami méreganyagoktól mentes, és fémből van. Akár fel is díszítheted, rajzolj rá, vagy írj valami kedveset, speciális tollakkal. Így mindig az ajándékozottnál lehet, ráadásul még a környezetet is kímélitek.

Teljes kiőrlésű bőségtál


Tölts meg egy kosarat egészséges dolgokkal, mint a barnarizs, teljes kiőrlésű tészta, zab, kuszkusz. Tegyél melléjük recepteket, mindez nem csak esztétikus lesz, hanem igen egészséges is.

Csonthéjasok

A csonthéjas magvak omega-3 zsírsavat tartalmaznak, amik jót tesznek a szívnek. Emellett segítenek megelőzni a rákot, javítják a memóriát, és még nem is tartalmaz sok kalóriát!

Gyógynövények

Tegyél magvakat egy cserépbe, amit akár fel is díszíthetsz. Akár a citromfű vagy a menta, mind finomak, és a cserepes megoldás miatt az ajándékozott magának nevelheti fel a csemegeszámba vehető gyógynövényeket!

Uzsonnásdoboz


Ezek a termikus dobozok aranyosan emlékeztetnek az első osztályos évekre, emellett egy személyesnek szánt díszítéssel, felirattal igazán találó lehet. Ráadásul minden étkezésnél az eszébe fogsz jutni az ajándékozottnak!

Vegyes teaválogatás

Mi is lehetne jobb egy hideg téli estén egy pohár forró teánál? Ráadásul rengeteg ízből választhatsz, már maga a csomagolás is feladhatja a problémát – lehet zsákban kapni, dobozban, mindezek mellett ezernyi ízesítésből választhatsz.

Bárhogy is döntesz, egy ilyen antioxidánsokban gazdag ajándékkal nem foghatsz mellé!

Lépésszámláló


Az újabb verziókat már számítógéphez is lehet csatlakoztatni, és a weben versenyezni, hogy ki járta le jobban a lábát. Sportos alkatoknak igazán jó választás, de a lustábbakat is mozgásra bíztathatod ezzel az ajándékkal!

Komposzt-szemetes

Egy kertészkedő rokonnak nagyon jó ajándék lehet, ezek mellett igen környezetvédő megoldás, a választottak egészen biztosan értékelni fogják!

Pároló edény

A gőzölés könnyű és egészséges módja a zöldségek elkészítésének, ezek mellett igen szórakoztató lehet japán recept alapján halat párolni.

Csokoládé

A csoki a legbiztosabb módja a győzelemnek, szerintem szinte mindenki szereti a csokit. Persze a legegészségesebb verzióknak a kakaótartalmuk 70% felett van, így érdemes ilyet választani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.