Nem akar rosszat a mama?

Anyóskérdés- A férfiak röhögnek, a nők szenvednek tőle

Az erőszakos anyósok a férfiak számára legtöbbször csak humorforrást jelentenek, a nők életét azonban valóban megkeseríthetik.

2010.11.23 17:00medipress.hu

A felmérések szerint ugyanis tízből hét édesanyának szinte állandó kritikákat kell elviselnie anyósától. A megkérdezett édesanyák a gyerekneveléssel kapcsolatos kritikákat viselték a legnehezebben.

A gurgle.com felmérésében összesen 1000 nő vett részt, akik általában negatívan nyilatkoztak választottjuk édesanyjáról. A megkérdezettek 39 százaléka szerint a legidegesítőbb, ha az anyós a gyereknevelésbe próbál beleszólni. Emellett a napi életbe való beavatkozás (23 százalék) és a gyerekek elkényeztetésére vonatkozó kritika (20 százalék) idegesítette legjobban az anyukákat.

Az unokák állandó nyüstölése (18 százalék), valamint a hívatlan látogatások (7 százalék) is nagyon irritálták a felmérésben részt vett nőket. "Fontos, hogy tudjuk, az anyósok nem hiszik, hogy az anyukák rosszul végzik a dolgukat, csak nagyon nehezen állják meg, hogy ne mondják el saját véleményüket akkor, ha valamit máshogy csinálunk, mint ahogy ők tették saját gyermekeikkel" - nyilatkozta Nifa McLaughlin, a weboldal szerkesztője.

"Saját édesanyánk véleményét valószínűleg mindannyian szívesebben fogadjuk, de emlékezzünk, hogy anyósunk sem akar rosszat."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.