Ilyen tényleg senki másnak nincs!

Szerelem táska és nő közt - és megszületik a designer...

Nincs ezen mit titkolni, kedvenc táskáink legalább akkora szerepet foglalnak el életünkben, mint kedvenc ruhadarabjaink, ékszereink vagy cipőink. Már-már szerelem is születhet táska és nő között. Főleg, ha egyedi tervezésű, ami biztos, hogy nincs senki másnak a vállán....

2010.11.23 13:45trendmania.hu - Fotó: divatlap.hu

"Ugye, Katalin, ez biztos, hogy ez a darab egyedül létezik itt az én vállamon!?" ...Hogyan lesz valakiből táskadesigner?

Már-már szerelem is születhet táska és nő között. Főleg, ha egyedi tervezésű, ami biztos, hogy nincs senki másnak a vállán...

Karattur Katalin, táskatervező már a középiskolában bőr szakra került és annyira megszerette az anyagot, a vele való tervezést, munkát, hogy utána az Iparművészeti Egyetemre ment tovább.

Az első táskája, amire még emlékszik, tulajdonképpen rokon volt ezekkel a mostaniakkal, mert akkor is a természetből, egy levélből indult ki. "Ott is én festettem a bőrt, nagy volt" - mondja Katalin.

Vajon a természet nyújtja a legnagyobb inspirációt?

"Egyrészt a természet, másrészt pedig az anyag, ami beleszól ebbe" - mondja Karattur Katalin.

És mennyit nyom a latban maga az ember és a természete? A tervező leül vele kávézni, többször beszélgetni, vagy elég vajon egy-két óra?

"Még talán annyi sem - véli Katalain. -  Elmondja a hölgy, milyen színt szeretne, mire szeretné használni, vagy pl. nem szereti kézben fogni vagy nem szereti a vállán hordani. Ebből pedig én próbálok ráérezni a stílusára".

A megismerés után jön a táska megálmodása, lerajzolása... Vajon hogy néz ki az alkotói folyamat, éjszaka pörög Katalin agya, sokat foglalkozik-e vele? Vagy megálmodja, papírra veti és már kész is?

- Ha valami foglalkoztat, akkor azon sokat jár az ember agya. Megyek az utcán, a metrón, stb.. Rajzolni már elég keveset rajzolok, inkább egyik tárgyból következik a másik - magyarázza a tervező, aki egy jelen levő darabról is mesél:

"Ez két gipszből készült forma, amit használok a táskák készítésénél. Én ezeket a bőröket nem csak szabom és varrom, hanem formára alakítom. Ez elég ritka, talán ezért is keres valaki egyedi tervezésű táskát".

"Itt pedig az látszik, ahogy a formára nedvesen ráfeszítettem egy bőrt, egy-két napig szárad, majd felveszi a minta formáját"
- árulja el Karattur Katalin.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.