A szempilla a szem kerete!

Tippek - Mit tegyél, hogy a szempillád dús legyen?

A dús és hosszú szempilla elevenné teszi a szemet. De nem mindenkinek adta meg a természet ezt az áldást: nekik nincs remény? Dehogynem!

2010.11.17 11:00napidoktor.hu

Az emberi metakommunikáció egyik fő eszköze a szem, ezért aztán nem csoda, ha már a beszélgetés megkezdése előtt az arcon a szemet nézzük meg először.

Aki viszont biztosra akar menni és tudatosan a saját szemére irányítani a pillantást, az a legkülönfélébb trükköket vetheti be, kezdve az egyszerű sminktechnikáktól egészen a bonyolult művi beavatkozásokig.

De ne menjünk túl messzire, maradjunk meg valahol az arany középúton. Mi irányítja a leginkább a szemekre a másik fél tekintetét?

Meglepő, de nemcsak a színe és a formája számít, hanem a szempillák! Ez ugyanis kiemeli, erősíti a szem természetes szépségét, sőt, a hosszú és ívelt szempillák által mindig frissebbnek tűnhetünk!

Aki nem kapott a génekkel természetesen gyönyörű szempillákat, annak sem kell elkeserednie, a megoldás a 3D szempilla-hosszabbítás lehet számára.

Ez tulajdonképp nem más, mint műszempilla tartósan beültetve, nem kell néhány naponta bajlódni a műszempillák felhelyezésével, bár legkésőbb másfél havonta ezt is fel kell újítani.

Ezen kívül a 3D szempilla sminkelhető, és a saját szempillákat is kíméli, a szemhéjnak nem „nehéz”, egyszóval szinte csak előnyei vannak a műszempillával szemben.

Az eljárás lényege, hogy a meglévő szempilla-szálra még a növekedési szakaszban speciális ragasztóval „ráültetik” a pótlást, és ez egészen addig, amíg a saját szempilla-szál nem hullik ki (ez természetes állapotban 2 havonta történik meg), csodaszép szempilláid lehetnek.

A számos előny mellett persze van egy hátránya is, igaz, ez relatív: az ára. Átlagosan kicsivel több mint tízezer forintba kerülhet az első felhelyezés, utána pedig az 1-1,5 havi utántöltés alkalmanként ennek felével csökkentheti a számládat.

Ha annyira szerencsés vagy, hogy nem kell speciális eszközöket bevetned a hosszabb szempillákért, akkor is érdemes apró kozmetikai trükkökkel optikailag látványosabbá tenni a tekinteted.

A saját szempilláidon bátran használhatsz göndörítőt, ezt még a festés előtt végezd el, de heti 1-2 alkalomnál ne használd gyakrabban, hogy megakadályozd a szempillák elvékonyodását és törését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.