Relaxálj és szépülj!

Otthoni "csináld magad" arcpakolások

Gyújts meg néhány gyertyát, ülj be egy kád forró vízbe a kedvenc magazinoddal, saját pakolásoddal az arcodon, és relaxálj!

2010.11.15 13:00napidoktor.hu

- Almás pakolás

Hámozz meg egy fél almát, távolítsd el a magházát. Turmixold össze, tegyél hozzá néhány kávéskanál kefírt, és keverd jól össze. Kend fel az arcodra, és 30 percig hagyd rajta, majd meleg vízzel mosd le. Ha a zsíros bőrtípusúak közé tartozol, hideg vízzel frissítsd fel az arcod.

- Citromos pakolás

Három evőkanál kefirt keverj össze fél citrom levével. Kend az arcodra, és 15–30 percig hagyd rajta. Meleg vízzel öblítsd le. Ez a pakolás különösen alkalmas zsíros bőrre, mivel a citromban lévő sav segít csökkenteni a bőr zsírtartalmát és felpuhítja az elszarusodott bőrterületet, ezenkívül a zsíros bőrre jellemző egyenetlenségeket is kisimítja.

- Banános arcpakolás

Nyomj szét villával egy érett banánt, és adj hozzá azonos mennyiségű natúr joghurtot. Keverd jól össze, majd a pakolást kend rá az arcra, és 30 perc múlva mosd le meleg vízzel. A massza védőréteget képez a bőrön, mely megakadályozza a bőr gyors kiszáradását.

- Mézes pakolás

Keverj el 2 kávéskanál mézet 4 kávéskanál kefirrel, és egy kozmetikai spatulával vidd fel az arcra. Legalább 30 percig hagyd rajta. Ez a maszk segít az apróbb ráncok kisimításában is.

- Avokádós pakolás

Az avokádó leve a száraz bőrt ismét elegendő nedvességhez és zsírhoz juttatja. Hámozz meg egy fél érett avokádót, és a húsát turmixold össze. Adj hozzá ugyanannyi kefirt, és az egészet jól keverd el. A pakolást vidd fel arcodra, és legalább 30 percig hagyd rajta. Végül meleg vízzel öblítsd le.

Zablisztes pakolás

Azonos mennyiségű zablisztből és kefirből keverj sűrű krémet, kend az arcodra, és hagyd rajta megszáradni. 15-20 perc múlva meleg vízbe mártott vattalapocskával gyengéden távolítsd el. A zabliszt és kefir keveréke megnyugtatja a bőrt.

- Körtés arcpakolás

Hámozz meg egy kisebb érett körtét, távolítsd el a magházát. Turmixold össze, és a gyümölcs húsát keverd össze 2 evőkanál kefirrel. Egyenletesen kend fel az arca. 20-30 percig hagyd rajta, majd nedves vattalapocskával távolítsd el a pakolást.

A körtében lévő hatóanyagok összehúzzák a bőrt, ezenkívül az elhalt bőrsejtek könnyebben feloldódnak, és az arc újra frissen fénylő színt kap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.